Isparta

Birikimlerinizle Artık Kredi Kullanabilecek

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), bireysel emeklilik sistemi (BES) katılımcılarına önemli bir kolaylık getirdi.

Abone Ol

Yeni yönetmelikle birlikte, katılımcılar BES birikimlerini devlet katkısı hariç olmak üzere bankalara devrederek kredi kullanabilecekler.

SEDDK 2. Başkanı Mehmet Verim, yeni düzenlemenin haziran ayı itibarıyla yürürlüğe girdiğini açıkladı. Buna göre, katılımcılar artık BES hesaplarındaki birikimlerini bankalara devredebilecek ve bu şekilde acil nakit ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Bankalar, Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından geliştirilen merkezi bilgi sistemi aracılığıyla katılımcıların BES birikimlerini sorgulayabilecek ve kredi süresince teminat olarak kullanabilecekler.

Verim, devredilen birikimlerin belirlenen emeklilik yatırım fonuna aktarılacağını ve kredi borcu ödenmediği durumda teminat olarak tutulacağını belirtti. Ayrıca, yeni düzenleme kapsamında özel olarak belirlenen 4 ayrı fonun Anadolu Hayat ve Emeklilik ile Türkiye Hayat ve Emeklilik şirketleri tarafından yönetileceğini vurguladı.

Bu yenilikle birlikte, BES katılımcılarının finansal ihtiyaçlarını karşılama ve emeklilik birikimlerini koruma imkanlarının artması bekleniyor. Yeni uygulama, katılımcılara kredi kullanımında ve finansmana erişimde önemli bir destek sağlayacak