Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, peşin ödemelerde yüzde 25 indirim fırsatının 23 Eylül'den itibaren yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Kampanya Detayları

KYK Skandalında Yeni Gelişme KYK Skandalında Yeni Gelişme

Bakan Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine, ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlayacağız." ifadelerini kullandı. Kampanya, 18 Ekim tarihine kadar geçerli olacak ve temmuz 2023’ten önce satılan konutlar için uygulanacak.

Kampanyadan yararlanmak isteyen TOKİ alıcıları, kalan borçlarını peşin ödediklerinde yüzde 25 indirim alacaklar. Ayrıca, borcunun en az yüzde 25'ini kapatmak isteyenler de aynı indirim oranından faydalanabilecek. Borç bakiyesi 12 aydan fazla kalanlar kampanyadan yararlanma hakkına sahip.

Borç miktarını tamamen kapatmak istemeyenler de indirim imkanından faydalanabilecek. Bakiyenin yüzde 25'ini ödemeleri durumunda indirim hakkı kazanacaklar. Başvurular, bankalar aracılığıyla yapılacak ve ödenecek tutar hakkında bilgi alınabilecek.

Gereken Şartlar

İndirimden yararlanmak isteyenlerin, borç kapatma yapacakları ayın taksidini ödemiş olmaları, geriye dönük emlak vergisi veya taksi borcu bulunmaması ve site yönetimlerinden "borcu yoktur" yazısı alması gerekecek.

Kaynak: Haber Merkezi