Şeker konusundaki yorumlarıyla bilinen Karatay, sosyal medya üzerinden turşu yapımında kullanılan tuzun önemine vurgu yaptı.

Karatay, yaptığı açıklamada, “Turşu kaya tuzuyla yapılır, öbür tuz öldürür, hemen mahveder. Çünkü tuz değil o zehir, endüstriyel bir şeydir” ifadelerini kullandı. Kristal kaya tuzunun turşu yapımındaki yerini ve önemini vurgulayan Karatay, endüstriyel tuzların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

SDÜ’den Milli Sporcu Yusuf Dikeç’e Fahri Doktora Payesi SDÜ’den Milli Sporcu Yusuf Dikeç’e Fahri Doktora Payesi

Karatay, sofra tuzlarının çoğunun endüstriyel kaynaklardan üretildiğini ve bu tür tuzların sağlığa zarar verdiğini belirtti. Asıl turşunun kristal kaya tuzuyla yapılması gerektiğini ve bu yöntemin sağlık açısından daha güvenli olduğunu ifade etti. Bu açıklamalar, sağlık ve beslenme konusunda önemli bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor

Kaynak: Haber Merkezi