Caner Ataseven, yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi; "Asrın afetinin üzerinden 7 ay geçmiş olmasına rağmen, üzerinden en az 5-6 kez meclis toplantısı yapılmış olmasına rağmen, her ay düzenli olarak Isparta'nın en büyük beka sorununun deprem olduğunu hatırlatmamıza rağmen, her ay Isparta'yı bekleyen büyük depreme yönelik hazırlık ve önlemlere dair şifahen belediyelerimize öneriler sunmamıza rağmen, bu konuda dilekçe dahi vermiş olmamıza rağmen KATİYEN meclis toplantılarının gündemine bile giremiyor.

Kentsel dönüşüm yasası çıktığından beri 11 yılda Isparta genelinde sadece 1.200 riskli binayı dönüştürebildik. Yani yılda yaklaşık 100 adet. 11 yılda ısparta'daki binaların yüzde ikisini (%2) bile dönüştürememişiz. Bu hızla gidersek Isparta'daki depreme dayanıksız binaların dönüşümü yaklaşık 500 yıl sürecek. Peki deprem o kadar bekleyecek mi?

Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu?

Artık biliyoruz ki beklenen depremde Isparta'nın akıbeti Hatay veya Maraş'tan çok farklı olmayacaktır. Bu mevzunun siyaset üstü bir vatan meselesi olduğunu her ortamda dile getiriyoruz. Ama bunu dile getirenlerin sayısı az olduğu için ve sesimiz cılız çıktığı için ve destekleyen olmadığı için asla ama asla yerel idarelerin gündemine giremiyor. Zaten ekonomik buhranda olan vatandaşa "bonus" niteliğinde teşvik ve destekler verilmedikçe depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm hızlanmayacaktır. Depremi sadece İstanbul beklemiyor! İstanbul dışındakiler de insan ve bu ülkenin vatandaşı. Seçim öncesi bu konuda çalışmaya ve Ankara'ya baskı yapmaya bizlere söz veren sayın vekillerimize de sesleniyoruz. Belediyeye başkanlarımıza ve belediye meclislerimize de sesleniyoruz. Belediye seçimlerinde kendi canlarına önem veren idarecileri seçmeleri için vatandaşlarımıza da sesleniyoruz.

Bugüne kadar meclis gündemine neden girmedi ve neden ciddi bir karar alınmadı? Isparta'nın ve halkının geleceği için daha önemli hangi konular vardı?

İki gün sonra cuma günü meclis toplanıyor, bakalım göreceğiz bu kez gündeme girecek mi?!" şeklinde konuştu.

Editör: Ali Rıza Cesur