OpenAI'nin çığır açan yaratımı ChatGPT, geçtiğimiz sonbaharda sahneye çıktı ve anında bir yapay zeka (AI) devrimini tetikledi. O zamandan bu yana, bu olağanüstü sohbet robotu Twitter, Google, Amazon, Microsoft, Meta ve dünya çapında çeşitli hükümetlerden aydınların dikkatini çekti ve yaratıcılığıyla spot ışığını ele geçirdi.

Sadece birkaç ay içinde ChatGPT, Ocak ayına kadar 100 milyon gibi şaşırtıcı bir kullanıcı sayısına ulaşarak tarihin en hızlı büyüyen uygulaması oldu ve TikTok fenomeninin önüne geçti.

ChatGPT modelini diğerlerinden ayıran şey, metin üretmedeki şaşırtıcı hüneri ve yenilikçi ipuçları arayan bireylerin hayal güçlerini beslemesidir. İnsanlar ChatGPT'yi mizahi yanıtlar ortaya çıkarmak, yazma ve Excel becerilerini geliştirmek, kodlarındaki hataları ortaya çıkarmak ve hatta bir kitabın içeriğini yoğunlaştırmak için kullanıyor. Bazıları, bu yapay zekalı sohbet robotunun programcıların, yazarların ve hatta doktorların yerini alarak dönüştürücü potansiyelini farklı sektörlere yayma olasılığını düşünüyor.

Bu heyecan fırtınasının ortasında, ChatGPT'nin asıl dikkat çekici niteliği yalnızca yaratıcılığında değil, aynı zamanda kolaylıkla ve erişilebilirlikle metin üretme ve son derece bilgili bir bireyle etkileşime rakip olacak doğal, ilgi çekici konuşmaları teşvik etme konusundaki rakipsiz yeteneğinde yatmaktadır.

ChatGPT'yi nasıl kullanırım?

Peki ChatGPT'nin gücünden nasıl yararlanılır? Hadi süreci inceleyelim:

 

1. chat.openai.com adresine gidin ve giriş yapın veya kaydolun

ChatGPT yolculuğunuza chat.openai.com adresine giderek başlayın. Bir e-posta adresi ya da Google veya Microsoft hesabınızı kullanarak giriş yapmayı veya kaydolmayı seçin. ChatGPT'ye erişmek OpenAI web sitesinde bir hesap gerektirir, ancak emin olun, bir fiyat etiketi olmadan gelir.

Platformda yeniyseniz, "Kaydol" seçeneğine tıklayın ve gerekli ayrıntıları sağlamak için talimatları izleyin. Kaydolmak istemiyor ancak ChatGPT'nin büyüsünü deneyimlemekistiyorsanız, deneyebileceğiniz ChatGPT Free adlı bir araç var. ChatGPT'nin gücünü Türkçe gibi İngilizce konuşmayanlara da genişleterek, dil engelini aşmak için de var.

WhatsApp Image 2023-07-28 at 14.13.16

2. ChatGPT'nin sorumluluk reddi beyanlarını kabul edin

Ardından, AI sohbet robotu ile sohbet etmeden önce birkaç sorumluluk reddi göreceksiniz. Sohbete girmek için lütfen bunları tek tek okuyun ve kabul edin.

3. ChatGPT'yi nasıl kullanacağınızı öğrenin

Web sitesinin ChatGPT tarafında veya oturum açmadan OpenAI hesabınıza giriş yaptıktan sonra, AI aracının penceresini tanımanın zamanı geldi. İşte örnek olarak aşağıdaki resimle birlikte göreceklerinizin bir dökümü:

1.    Yeni sohbet ve kenar çubuğunu gizle düğmeleri: Ekranınızın sol tarafında, istediğiniz zaman yeni bir sohbet başlatmak için tıklayabileceğiniz bir 'Yeni sohbet' düğmesi göreceksiniz. Bu özellik kullanışlıdır, çünkü ChatGPT modeli bir sohbette daha önce tartışılanları hatırlar ve bağlamla yanıt verir, bu nedenle yeni bir sohbet başlatmak önyargı veya bağlam olmadan yeni bir tartışma yaratacaktır.

2.    Sohbet geçmişi: Sol kenar çubuğu, sohbet geçmişini kapatma seçeneği olsa da, birine geri dönmeniz gerektiğinde önceki tüm konuşmalarınızı erişilebilir tutar. Burada her sohbetin başlığını düzenleyebilir, sohbet geçmişinizi başkalarıyla paylaşabilir veya silebilirsiniz.

3.    Hesap: Ekranınızın sol alt köşesindeki e-posta adresinize veya adınıza tıkladığınızda, ayarlar, oturumu kapatma seçeneği, yardım ve OpenAI'den SSS'ler dahil olmak üzere hesap bilgilerinize erişebilirsiniz. ChatGPT Plus'a sahip değilseniz, burada Plus'a Yükselt düğmesini göreceksiniz.

4.    İstemleriniz: Yapay zeka sohbet robotuna verdiğiniz sorular veya istemler burada görünür.

5.    ChatGPT'nin yanıtları: ChatGPT sorgularınıza yanıt verdiğinde, logo solda görünecektir. Kopyala, Başparmak Yukarı ve Başparmak Aşağı düğmeleri her yanıtın sağında görünür. Metni başka bir yere yapıştırmak için panonuza kopyalayabilir ve yanıtın doğru olup olmadığı konusunda geri bildirim sağlayabilirsiniz. Bu süreç, AI aracının ince ayarının yapılmasına yardımcı olur.

6.    Yanıtı yeniden oluştur: Sohbette yanıt almakta sorun yaşarsanız veya tatmin edici bir yanıt alamazsanız, ChatGPT'den en son istem için yeni bir yanıtla tekrar denemesini istemek için 'Yanıtı yeniden oluştur'a tıklayabilirsiniz.

7.    Metin alanı: Bu bölüm istemlerinizi ve sorularınızı girdiğiniz yerdir; göndermek için enter tuşuna basmanız yeterlidir.

8.    ChatGPT sürümü: OpenAI, metin giriş alanının altında, bunun bir "Ücretsiz Araştırma Önizlemesi" olduğuna dair feragatnameyi okuyabileceğiniz bir miktar ince baskı içerir. ChatGPT insanlar, yerler veya gerçekler hakkında yanlış bilgiler üretebilir". Bu bölüm ayrıca şu anda kullandığınız ChatGPT modelinin sürümünü de gösterir.

4. İpuçlarınızı ve sorularınızı yazmaya başlayın

Artık ChatGPT Türkiye'ye nasıl giriş yapacağınızı veya çıkış yapacağınızı bildiğinize göre, başlama zamanı. Dil modeline aklınıza takılan tüm soruları sorabilir ve ne gibi yanıtlar alabileceğinizi görebilirsiniz - olasılıklar kelimenin tam anlamıyla sonsuzdur. ChatGPT, yazılım geliştirmeden yazarlık ve çeviriye kadar sayısız projeye uygulanabilecek bir araçtır.

Sayfanın altındaki metin çubuğuna herhangi bir ChatGPT istemini yazın ve sorularınızı göndermek için enter tuşuna basın. Yapay zekalı sohbet robotu daha sonra sorularınıza yararlı yanıtlar sağlamak için metin oluşturacaktır.

WhatsApp Image 2023-07-28 at 14.13.16 (1)

Yapay zeka sohbet robotlarından bahsetmişken, en Akıllı olanı, HIX AI Writer, HIX Chat, HIX Editor, HIX.AI All-in-One ChatGPT Chrome Extension gibi güçlü yapay zeka ürünleriyle ünlü, piyasadaki hepsi bir arada bir yapay zeka yazma yardımcı pilotu olan HIX.AI'dan HIX Chat adlı olanı olacaktır.

ChatGPT'yi Kullanmanın En İyi Yolu Nedir?

ChatGPT, deneme yazmaktan sizin için bir kitabı özetlemeye kadar içerik üretimi için önemli bir araç haline gelmeye yetecek istemlere (sonunda arama motorlarına meydan okuyabilecek bir özellik) yanıtlar oluşturabilir. Yine de kod yazabilir ve düzeltebilir, hesaplamalar yapabilir, özgeçmişinizi derlemenize yardımcı olabilir, bilgileri çevirebilir ve daha fazlasını yapabilir.

İpucu ne kadar iyi olursa, yanıt da o kadar iyi olacaktır. İşte başlayabileceğiniz ipucu örnekleri:

●     Bir bilgisayar bilgiyi nasıl depolar ve işler?

●     Bu kodu analiz edin ve bana nasıl düzelteceğimi söyleyin: [Kodu yapıştırın]

●     Migren hakkında Walt Whitman tarzında bir şiir yazın.

●     Speckles adında koşmayı seven bir köpek hakkında bir country şarkısı yazın.

●     ----- için ----- yapan bir eklenti yazın

●     Bir virüs ile bir bakteri arasındaki fark nedir?

Okula gitmeyen çocuğum için bir hastalık raporu yazın.

SSS:

ChatGPT nedir?

ChatGPT, kullanıcılarla metin görüşmeleri yapmak için yapay zeka kullanan büyük bir dil modelidir.

Bu konuşmalar, birine soru soruyormuşsunuz gibi doğal gelebilir.

İnsan benzeri tepkiler, bir dilden diğerine çeviri yaparken, bir şeyin nasıl yapılacağına dair talimatlar ararken ve yazılı içerik oluştururken yardımcı olur.

 

ChatGPT nasıl çalışır?

ChatGPT, öğrenilmiş, istenen davranışlarla farklı durumlara uyum sağlamak için insan gösterilerini kullanarak çevresini akıllıca işlemek için insan geri bildirimi ile pekiştirmeli öğrenmeyi (RLHF) kullanır.

ChatGPT, araştırma önizlemesinden önce önemli miktarda veri üzerinde eğitildi ve kullanıcıların sağladığı insan bilgisi aracılığıyla öğrenmeye devam ederek çok çeşitli konulara eğitimli yanıtlar verebilmesini sağladı.

 

ChatGPT'yi ilk kez nasıl kullanabilirim?

ChatGPT'yi ilk kez kullanmak için bir OpenAI hesabına kaydolmanız gerekir. E-posta adresinizi ve geçerli bir telefon numaranızı kullanarak ücretsiz bir OpenAI hesabı için kaydolun ve yukarıdaki adımları izleyerek ChatGPT'yi kullanmaya başlayın.

 

ChatGPT'ye nasıl erişebilirim?

ChatGPT'ye chat.openai.com adresine gidip giriş yaparak erişebilirsiniz. OpenAI'nin web sitesindeyseniz, hesabınıza giriş yapabilir, ardından sayfanın sol alt köşesinde ChatGTP'yi görene kadar aşağı kaydırabilir ve sohbete başlamak için üzerine tıklayabilirsiniz.

 

ChatGPT'yi oturum açmadan nasıl kullanabilirim?

ChatGPT'yi OpenAI üzerinden giriş yapmadan kullanmanın bir yolu yoktur ve web sitesi üzerinden bir hesap oluşturduğunuzda, onay için aktif bir telefon numarası da sağlamanız gerekir.

Bir web sitesine giriş yapmadan bir yapay zeka sohbet robotuna erişmeyi tercih ediyorsanız, yalnızca ücretsiz olmakla kalmayıp aynı zamanda giriş yapmadankullanmanıza da izin veren HIX.AI'nin HIX Chat'i, yine OpenAI'den ChatGPT'de kullanılandan daha büyük ve daha yeni bir model olan GPT-4 ile oluşturulmuştur. Genişletilmiş konuşmalar için bir Microsoft hesabıyla Bing'de oturum açabilirsiniz.

Yan Yatan Minibüs Tarlaya Savruldu Yan Yatan Minibüs Tarlaya Savruldu

 

ChatGPT konuşmalarını nasıl paylaşabilirim?

ChatGPT kısa bir süre önce, konuşmaları bir bağlantı oluşturarak başkalarıyla paylaşmayı destekleyecek şekilde güncellendi. Bir konuşmayı başka birine göndermek istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyin:

1.    Pencerenin solundaki kenar çubuğunda tartışmayı bulun

2.    Kenar çubuğundaki sohbet başlığının üzerine gelin ve Paylaş simgesine tıklayın

3.    Bağlantıyı Kopyala'ya tıklayın

4.    Bağlantınızı alıcı için bir mesaja veya e-postaya yapıştırın

5.    Gönder

 ChatGPT en iyi yapay zeka mı?

En iyi yapay zeka sohbet robotunun hangisi olduğunu bulmaya çalışıyorsanız, OpenAI'nin ChatGPT'sinin ChatGPT Türkiye ve Microsoft'un yapay zeka destekli Bing'i gibi diğerleriyle nasıl karşılaştırıldığını merak edebilirsiniz. ChatGPT'nin yükselişi öncelikle geniş erişilebilirlik, bilgi ve konuşma akışkanlığının uzman kombinasyonuna bağlanıyor.

ChatGPT ile karşılaştırıldığında Bing Chat, GPT-4'ü birleştirdiği ve internetten bilgi topladığı, hatta yanıt aldığı web sayfalarının kaynaklarını alıntıladığı için daha çok arama motoru doğasına dayanmaktadır.

Editör: Mustafa Savlı