Yeni genelgeye göre, tüm sınıflarda deneme sınavları yasaklanacak. İşte detaylar:

MEB, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı için yayımladığı genelgede, öğrencilere kapsamlı bir eğitim programı sunulacağı ve bu programın zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişimi destekleyeceği belirtildi. Eğitim-öğretim yılı boyunca, öğretmenlere yönelik eğitici eğitimler 2-6 Eylül 2024 tarihlerinde il milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Bu eğitimler, sınıf düzeyindeki öğretmenler için hem teorik hem de uygulamalı olarak planlanacak. Diğer öğretmenler için ise ara tatillerde branş temelli eğitimler düzenlenecek ve gruplar en fazla 50 kişiden oluşacak.

Isparta’da hafta sonu hava nasıl olacak? (21 - 22 Eylül 2024) Isparta’da hafta sonu hava nasıl olacak? (21 - 22 Eylül 2024)

DENEME SINAVLARINA SON

Geçtiğimiz yıl ilkokullarda sınav uygulaması kaldırılmıştı, ancak bazı veliler çocuklarının sınav yarışında geri kalmasından endişe ederek 1. sınıftan itibaren deneme sınavlarına devam ediyordu. Yeni genelge ile birlikte, 81 ilde 1. sınıftan lise son sınıfa kadar deneme sınavları yapılması yasaklandı.

Kaynak: Haber Merkezi