Havaların gün geçtikçe sıcak geçmesiyle birlikte, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde görülen ‘Sarıkız ÖrümceğiIsparta’da yeniden ortaya çıktı.

Et parçalarını kolayca koparıp yiyebildiği bilinen ’Sarıkız’ cinsi örümceklerin sıcak havalarla birlikte sıklıkla görülmesi dikkat çekiyor. Isparta'nın ilçelerinde daha önce pek çok kez görülen zehirli Sarıkız örümceği, geçtiğimiz gün Ayazmana’da görülmüştü. Bu kez de Sav Organize Sanayi Bölgesinde ortaya çıktı.

SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ NEREDE YAŞAR?

Sarıkız örümcekleri, özellikle Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın olarak bulunurlar. Ayrıca Suriye, Irak, İran ve Kafkasya bölgelerinde de yaşadıkları bilinmektedir. Bu örümcekler, genellikle kırsal alanlarda, çalılık ve ormanlık arazilerde yaşarlar. Sıcak ve kurak iklimleri tercih ederler ve genellikle taşlar, ağaç kabukları veya bitkilerin yaprakları üzerinde örümcek ağları kurarlar.

SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ ZEHİRLİ Mİ?

Zehirli olan ve havaların ısınmasıyla ortaya çıkan 'sarıkız örümceği'nin, özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ile beslendiği biliniyor.

Havaların ısınması ile ortaya çıkan örümceğe karşı vatandaşların dikkatli olması öneriliyor.

Isparta'da nöbetçi eczaneler (6 Temmuz 2024) Isparta'da nöbetçi eczaneler (6 Temmuz 2024)

SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ ISIRIRSA NE YAPILIR?

Sarıkız soktuğu anda, o bölgeyi uyuşturur ve ısırdığı bölgedeki et erimeye başlar. Bu nedenle hemen bir sağlık kuruluşuna danışmalısınız.

Muhabir: Özge Çelik