Dolandırıcılar, kendisini müşterisi olduğu özel bir bankadan aradıklarını iddia ederek, telefonuna gelen şifreleri vermesini sağladılar ve mobil bankacılık hesabını ele geçirdiler. Dolandırıcı Recep S., elde ettiği şifrelerle limit artışı, kredi çekimi, EFT gibi işlemleri gerçekleştirerek C.D.'nin hesabından tam 277 bin 500 lira çekti.

Emekli emniyet müdürü olan C.D., yaşadığı mağduriyet sonrasında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Savcılık, şüpheli Recep S.'yi cep telefonundan tespit etti ve hakkında 'dolandırıcılık' suçundan soruşturma başlattı. Ancak bu olayın ardından 5 gün sonra İstanbul'da gözaltına alınan Recep S., Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi, ancak mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

ITSO Başkanı Çelik: Konkordato Son Çare Olarak Görülmeli ITSO Başkanı Çelik: Konkordato Son Çare Olarak Görülmeli

Bu süreçte C.D.'nin avukatı Ziya Ergün, özel bankayla iletişime geçti. Ancak banka, müşterisinin büyük miktarlardaki işlemlerini şüpheli olarak değerlendirmedi ve sorumluluk kabul etmedi. İşlemleri iptal etmeyip para iadesi yapmayan banka, mağduriyetin yaşanmasına neden olan bu olağan dışı işlemleri şüpheli bulmadı.

C.D.'nin avukatı Ergün, bankadan şikayetçi olacaklarını belirterek, "Mağdurun olağan hayatın akışına uygun olmayan şekilde kredi başvurusu, nakit avans çekimi art arda işlemler yaparak hesaptaki paraları EFT aracılığıyla göndermesi şüpheli olarak görülmemiş. Bu kabul edilebilir bir şey değil" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Ali Rıza Cesur