Maç Sonrası Yaptığı Paylaşım Başını Yaktı Maç Sonrası Yaptığı Paylaşım Başını Yaktı

Şehir merkezlerinde bulunan gazinoların gürültüsü, çevredeki işletmelerin müşteri çekimini azalttığı gibi, çevreye de rahatsızlık veriyor. Esnaf temsilcileri, bu durumun özellikle akşam saatlerinde ve hafta sonları daha belirgin olduğunu vurguluyor.

EĞLENCE MEKANININ YANMASI ESNAFI HAREKETE GEÇİRDİ

Pirimehmet Mahallesi Mimarsinan Caddesi 1714 Sokak'ta bulunan eğlence mekanının 6 gün ara ile 2 kez yanması sonucu esnaflar şehir merkezindeki gazinoların kapatılmasını istiyor.

ŞEHİR MERKEZİNDE METRUK BİNAYA BENZER YERLER GAZİNO OLARAK ÇALIŞIYOR

Isparta'da metruk binalara benzer yerlerde faaliyet gösteren, yangın ve yıkılma tehlikesi ile çevre esnafları tedirgin eden birden fazla eğlence mekanı bulunuyor.

RUHSAT SORUNU YAŞAMAMAK İÇİN ESKİ BİNALARDA DURUYORLAR VE TEHLİKE SAÇIYORLAR

Eski yapılarda faaliyet gösteren eğlence mekanları ruhsatlarının iptal edilmesi korkusuyla binalarını yıkıp yeniden yapmıyor. Tadilat yapıp metruk binalarda hem çevreye hem kendilerine tehlike oluştruruyor. Bu tür yerlerde yangın ve göçük tehlikeside bulunuyor.

RUHSATLARI İPTAL EDİLSİN

Vatandaşlar ve bölge esnafı bu işletmelerin ruhsatlarının iptal edilmesini yeniden yapılırken ruhsatlı planlı ve daha halka faydalı işler yapan bir iş merkezi olarak yapılmasını istiyor.

GECELERİ SOKAKLARINDAN GEÇİLEMİYOR

Bu tür yerlerde sık sık alkollü şahısların olay çıkarmasından dolayı, bölgelerinden vatandaşların güvenle geçemediği ve şehre kötü iz bıraktıkları için buraların kapatılması isteniyor.

RESMİ KURUMLAR SESSİZ

Konuyla ilgili olarak yerel yönetimlerden ve ilgili kurumlardan henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Gazinoların geleceği hakkında tartışmalar devam ederken, esnafın bu talebi yakından takip ediliyor.

KONYA VE KÜTAHYA BAŞARDI

Kütahya Valiliği, Vefa Mahallesi'nde bulunan ve asayiş olaylarına sebep olan 10 eğlence mekanının faaliyetlerinin süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı. Valilik, bölgede yaşanan asayiş olaylarının azaltılması ve kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla bu kararı aldığını duyurdu. Konya'da yıllardır kaldırılması istenen gazinolar yıkıldı. Gece ailesiyle dışarıya çıkan vatandaşlar eğlence mekanlarından kaynaklı olumsuz olaylar nedeniyle tedirgin oluyor. 

Muhabir: Nadir Öngören