Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu destek, bakıma muhtaç yaşlı, hasta ve engelli bireylerin ailelerine büyük bir yardım sağlıyor. Temmuz ayında yapılan artışla evde bakım maaşı 9.077 TL'ye yükselmişti. Şimdi ise Ocak ayında yapılacak yeni bir zam gündemde.

Ocak Ayında Büyük Artış Bekleniyor

Prof. Dr. Nazıroğlu Türkiye’nin En İyi 100 Bilim İnsanı Arasında Prof. Dr. Nazıroğlu Türkiye’nin En İyi 100 Bilim İnsanı Arasında

Ocak ayında memur maaş katsayısı oranında yapılacak bir artışın, evde bakım maaşını 10.000 TL'yi aşacak şekilde artırabileceği öngörülüyor. Bu artış, memur maaşlarına yapılacak %6'lık toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla birlikte %10'a kadar çıkabilir. Bu durum, evde bakım maaşının 10.000 TL'yi geçmesini muhtemel kılıyor.

Eylül Ayı Ödemeleri ve Güncel Durum

Eylül ayı ödemeleri için geri sayım başladı. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, yeni bir zam olup olmayacağını ve Ocak ayında yapılacak artışın ne kadar olacağını merakla bekliyor. Memur maaş katsayısına yapılacak artış, evde bakım maaşının artış miktarını belirleyecek. Ancak, yeni zamlı maaşın kesin tutarı, 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla netlik kazanacak.

Ödemeler Ziraat Bankası ve PTT Üzerinden Yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, Eylül ayı evde bakım maaşı ödemeleri genellikle her ayın 15 ile 30'u arasında hesaplara aktarılıyor. Dolayısıyla, 15 Eylül 2024 itibariyle ödemelerin Ziraat Bankası hesapları veya PTT üzerinden yapılması bekleniyor.

Evde bakım maaşlarındaki bu potansiyel artış, bakım hizmetlerini sürdüren aileler için önemli bir destek olacak.

Kaynak: Haber Merkezi