Başçiftçi, "Mini etek ve şortu lütfen şişman ve yamuk bacaklılar giymesin, çok çirkin oluyorsunuz, göz zevkimizi bozmayın… Ha bir de donla sokağa çıkmayın, çok ayıp oluyor, evde giyin" ifadelerini kullanarak dikkat çekti.

Burdur'da Motosiklet Otomobile Arkadan Çarptı Burdur'da Motosiklet Otomobile Arkadan Çarptı

Bir çocuk annesi olan Filiz Yağcı Başçiftçi, son yıllarda toplumun ahlak yapısında olumsuz gelişmeler yaşandığını belirterek, özellikle genç kızların giyim tarzlarının sorgulanması gerektiğini savundu. Başçiftçi, şunları söyledi:

"Gerektiğinde onları uyarmalı ve doğru yolu göstermeliyiz. Sahil ve deniz kenarlarındaki kıyafetlerle şehir merkezinde aynı kıyafetleri giymek ne özgürlük ne kültür ne de edeple alakası yoktur. Çağdaşlık, tavır ve davranışların bir bütünüdür. Erkeklerin mayo ile çıplak dolaştığını düşünün, bunu nasıl etik bulmuyorsak, kadınlar olarak biz de yarı çıplak gezemeyiz. Örf, adet ve geleneklerimizi beğeni uğruna kaybediyoruz. Toplumun değer yargılarını dejenere etmemeliyiz, insanları tahrik edecek tavır, söylem, davranış ve giyim tarzına bürünmemeliyiz."

Başçiftçi, özellikle genç kızlara seslenerek konuşmasını şöyle tamamladı: "Taklit edilmeyi ve örnek almayı seviyorsunuz. Rahatlık ve özgüven adı altında çıplaklığı bir hüner sayıyorsunuz, giyimlerinizde çok abartıya kaçıyorsunuz. Çağdaşlık, özgürlük ve insan hakları gibi kavramların arkasına saklanarak kültürümüzden ve ahlaki etiklerimizden uzaklaşmayalım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ