"Haziran Ayının Fiyat Şampiyonları Belli Oldu: Çay Fiyatları Yükseldi, Yumurta Fiyatları Düştü"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, haziran ayında tüketici fiyatları bazında çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri fiyatları yüzde 14,93 oranında arttı. Bu durum, çayın en fazla fiyat artışı gösteren ürün olduğunu ortaya koydu. Diğer taraftan, yumurta ve yumurta ile ilgili ürünlerde yüzde 6,14 oranında bir düşüş yaşandı, bu da yumurtanın fiyatı en fazla düşen ürün olduğunu gösterdi.

Bakan Mehmet Şimşek imzaladı: İşte yeni zam ve ücretler Bakan Mehmet Şimşek imzaladı: İşte yeni zam ve ücretler

Haziran ayında fiyatları en çok artan diğer ürünler arasında oteller, pansiyonlar ve diğerleri yüzde 12,37, sigaralar yüzde 12,29 ve taze meyveler yüzde 11,74 artışla yer aldı. Aynı dönemde fiyatları en çok düşen diğer ürünler ise çocuk ve bebek ayakkabısı yüzde 1,81, peynir yüzde 1,01 ve yatak odası mobilyaları yüzde 0,95 oldu.

Buna ek olarak, hava yoluyla yolcu taşımacılığı, kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları, otomobil (benzinli), veri işlem ekipmanı, mücevheratlar, saat ve kol saatleri, telefon ve telefaks ekipmanları gibi ürünler de fiyatlarında artış yaşandı. Sebze, makarna çeşitleri, patates ve bazı yumru bitkiler ise en az fiyat artışı gösteren ürünler arasında yer aldı.

Bu veriler, haziran ayında tüketici fiyatlarının değişimini yansıtırken, vatandaşların harcamalarını etkileyen ürünlerdeki fiyat artışları ve düşüşlerine dikkat çekiyor.