Emlak ve Otomotiv Sektöründe Yeni Düzenlemeler Emlak ve Otomotiv Sektöründe Yeni Düzenlemeler

Diyetisyen Gümüş, Isparta'da pek çok kişinin iftardan sonra yaşadığı halsizlik konusuna değinerek şu tavsiyeleri verdi; Gümüş ifadelerinde; "Herkese hayırlı ramazanlar öncelikle 
Ramazan ayı hem sağlık hem dini açıdan bizim için çok kıymetli bir ay 
Fakat uzun süreli açlıkların sonucunda beslenmeyle alakalı maalesef bazen kendimizi kontrol edemiyoruz 
Her zaman söylediğimiz bir şey var ve bu ramazan ayında çok daha önemli bir yer kaplıyor;Yemek Yeme Sürelerimizi Uzatmak 
Yemek yeme süresinin uzaması ve çiğnemeyi arttırmak bu dönemde çok kıymetli.
Yemek yeme sürelerimizin uzaması aslında daha az besin alımına sebep oluyor.
Öncelikle iftara 1 bardak su ile başlanmasını öneriyoruz,fazla su içip midemizi su ile doldurmak çok istediğimiz bir şey değil 
Suyun yanında 1-2 adet hurma tüketmek kan şekeri açısından olumlu etkilere sahip.
Bunun yanında iftarın çok yüksek karbonhidratlı olması akşam yemeğinden sonra tatlı tüketiminin artmasına ve halsizlik/uyku haline sebep olduğu için öğünün karbonhidrat/protein ve yağ açısından dengeli olması bunları önlememiz açısından büyük önem kaplıyor.Kas kayıplarının da önüne geçmek için özellikle proteinden zengin öğünler tüketmeliyiz.
Bunun haricinde sindirimin çalışmasını desteklemek için iftar ve sahurlarımızda salatalar ve yeşilliklerden mutlaka soframıza eklemeli bunun yanında su tüketimini ihmal etmemeliyiz.
Ramazan ayında kilo vermeyi desteklemek istiyorsak iftardan sonra her gün tatlı tüketimi doğru değil,özellikle sağlıklı atıştırmalıklar veya taze/kuru meyve tüketmek çok daha iyi bir seçenek." ifadelerini kullandı.

Haber/ Ali Rıza Cesur

Editör: Ali Rıza Cesur