Memiş, yaklaşan Cuma günü için dikkatli olunması gerektiğini belirtirken, “Kusursuz Fırtına”nın Aralık ayında başlayıp Şubat’a kadar sürebileceğini açıkladı.

Isparta'da Bulunan Bir Zincir Markette Skandal Görüntüler Isparta'da Bulunan Bir Zincir Markette Skandal Görüntüler

Borsa İstanbul'daki (BIST 100) haftalık düşüşü hatırlatan Memiş, endeksin bu hafta 9 bin 800-10 bin 200 puan aralığına ulaşmasını bekliyor. Hatta 10 bin 380 puan seviyesinin aşılmasının sürpriz olmayacağının altını çizdi. Dolar ve Euro’nun 2024’ün son aylarında 1,13 seviyesine yükselebileceğini de sözlerine ekledi.

Altın ile ilgili değerlendirmelerinde, ons altının geçtiğimiz hafta 2.662 dolarda kapandığını belirten Memiş, orta ve uzun vadede fiyatların 3.000 dolara ulaşabileceğini öngördü. Kısa vadede kar satışlarının olabileceğini vurgulayan Memiş, 2.575 dolar seviyesinin kritik bir destek noktası olduğunu kaydetti.

Gram altın yatırımcıları için de önemli bilgiler paylaşan Memiş, yıl sonunda gram altının 3.000-3.500 TL aralığında olacağını öngördü ve her düşüşün alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Gümüşün de yükselişini sürdürdüğünü ifade eden Memiş, gümüşün haftayı 31,17 dolar seviyesinde kapattığını ve kısa vadede 30-32 dolar bandında hareket edeceğini söyledi. Orta ve uzun vadede gümüşteki artış trendinin devam etmesini bekleyen Memiş, gram gümüşün yıl sonunda 37 TL seviyesine ulaşmasını öngörüyor.

Bitcoin yatırımcıları için de önemli uyarılarda bulunan Memiş, Bitcoin’in haftayı 62.692 dolar seviyesinde kapattığını hatırlatarak, 57-63 bin dolar aralığını izleyeceğini açıkladı. 57 bin doların altındaki seviyeleri alım fırsatı olarak değerlendirdiğini vurguladı.

Son olarak, piyasalardaki olası dalgalanmalara karşı temkinli olunması gerektiğini ifade eden Memiş, baskılanan döviz kurunun yeniden yukarı yönlü hareket edebileceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi