Geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatan altın piyasası, yeni haftada ABD enflasyon verilerine odaklanmış durumda. Memiş, altın, döviz ve kripto piyasaları hakkında değerlendirmelerde bulunarak perşembe gününden itibaren piyasada yaşanacak yeni fiyatlamalar konusunda uyarılarda bulundu.

SDÜ Öğrencileri Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etti SDÜ Öğrencileri Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etti

Perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verilerine dikkat çeken İslam Memiş, gram altın fiyatlarında düşüş beklediğini ifade etti. Şu anda 3.065 liradan işlem gören gram altının, hafta içinde 3.000 lira seviyelerine kadar gerileyebileceğini belirtti. Altın biriktiren yatırımcılara perşembe günü piyasaları dikkatle izlemeleri konusunda uyarılarda bulunan Memiş, kısa vadede düşüş beklediğini yineledi.

Memiş ayrıca, euro/dolar paritesindeki düşüşe de değindi. Paritenin 1.10 seviyesinden 1.0950 seviyesine gerilemesiyle birlikte euro'nun dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi olduğunu ifade etti. Dolar/TL beklentilerini de açıklayan Memiş, döviz kurlarında yaşanan düşüşlerin kalıcı olmadığını ve yıl sonunda doların 40 TL seviyesine ulaşacağını öngördü. Elinde Türk lirası olan yatırımcılara euro alarak değerlendirme yapmalarını tavsiye etti.

Memiş, ons altın fiyatlarına da değinerek, ons altının 2.580 dolar seviyelerine gerilemesi durumunda gram altının 3.000 TL seviyelerine kadar düşeceğini belirtti. Şu anki gram altın fiyatlarının 3.065-3.080 lira bandında seyrettiğini ve bu aralığı yakından takip ettiklerini söyleyen uzman isim, ABD enflasyon verilerinin piyasalarda yaratacağı etkilere karşı altın yatırımcılarını uyardı

Kaynak: Haber Merkezi