Isparta Autoshow 2024 Fuarı kapılarını 25 Temmuz Perşembe saat 15.00’da otomobil meraklıklılarına açacak. Gökkube’de düzenlenecek fuar 28 Temmuz Pazar günü saat 23.00’a kadar açık kalacak. Fuarda elektrikli otomobiller de sergilenecek.   

Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu'na taleplerini ilettiler Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu'na taleplerini ilettiler

Yine Yeni Yeniden temasıyla organizasyonu düzenleyen AFT firmasından yapılan açıklamada şunlara yer verildi.

‘Sezonun tam da ortasında; Otomotiv sektöründeki hareketi daha da yukarılara taşımayı hedeflediğimiz, binek otomobiller ile birlikte ticari araçların da bir arada olacağı geniş katılımlı bir organizasyon. Son yıllarda ivmesi sürekli artan elektrikli otomobillerin de yer alacağı, Ziyaretçilerin tüm markaları bir arada görebileceği ve tercih yapmalarına fırsat yaratacak bir etkinlik.

Otomotiv markaları ile birlikte sektörel yan sanayi ve aksesuar firmalarıyla, motosiklet sektörünün de katılımıyla etkili ve hedef odaklı bir çalışma.

Isparta başta olmak üzere bölgenin ekonomik potansiyeli ve sektöre olan ilgisinin üst seviyelerde olması, Isparta Autoshow’un gerekliliğinin ve devamlılığının bir göstergesi olarak görülmektedir. Isparta Belediyesi’nin de katkı ve destekleriyle, Isparta ve Burdur merkezi başta olmak üzere ilçelerde de tanıtım faaliyetlerine ağırlık verilerek ziyaretçi potansiyelinin artırılması sağlanacaktır.

ISPARTA’DA OTOMOBİL SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Son 5 yıl içerisinde, Bin kişiye düşen otomobil sayılarında, Türkiye ortalaması 150'den 178'e çıkarken, Isparta 182'den 210'a, Burdur 199'dan 224'e yükselmiştir. Bu değerler Göller bölgesindeki otomotiv sektörünün gelişiminin ve öneminin bir göstergesi olarak da görülebilir.’

Muhabir: Nadir Öngören