Bu yıl ilk kez düzenlenen Isparta Turizm ve Gastronomi Fuarı açıldı. Gökkubbe Fuar Alanı’ndaki açılışa başta Isparta Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, ITSO Başkanı Metin Çelik, konuk büyük elçi, askeri erkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi, SDÜ, ISUBÜ ve KOSGEB paydaşlığında düzenlenen fuar, 23 – 26 Kasım tarihleri arasında Gökkubbe Fuar Merkezinde ziyaretçilere açık olacak. Ziyaretçiler fuar boyunca saat 11.00-20.00 arasında stantları gezebilecekler.

Açılışta konuşan ITSO Başkanı Metin Çelik            ; “Turizm, hem şehirlerin hem de ülkelerin ekonomik büyüme, istihdam ve sosyal kalkınması üzerinde önemli etkisi olan bir sektördür. Sağladığı döviz girdisi ile ülkelerin ekonomilerine büyük katkı sağlayan ve sürekli gelişim halinde olan turizm sektörü, ülkelerin önemli bir gelir kaynağı olmuştur. İlimizde turizmin gelişmesi, kaynaklarımızın iyi kullanılması ve turist sayısının artması için tarihi yapılarımızı, kültürel mirasımızı, doğal güzelliklerimizi ve yöresel lezzetlerimizi en iyi şekilde tanıtmamız ve anlatmamız gerektiğine inanıyoruz.

SAHİP OLDUĞU COĞRAFYA VE İKLİMİYLE ISPARTA’MIZDA HER TÜRLÜ ÜRÜN YETİŞMEKTEDİR

Bugün birincisini düzenlediğimiz Turizm ve Gastronomi Fuarımız; doğa turizmi, kış turizmi, tarım turizmi, karavan turizmi, su sporları, gökyüzü gözlem, kültür turizmi, inanç turizmi, sağlık turizmi gibi ilimizin sahip olduğu kazanımlara ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte sahip olduğu coğrafya ve iklimiyle Isparta’mızda her türlü ürün yetişmektedir. Bölgemizde yetiştirdiğimiz gül, elma, kiraz gibi ürünler yöresel lezzetlerimizde önemli rol oynamış, şerbet, reçel, komposto gibi çeşitli ürünlerin mutfağımızda yer almasına imkan sağlamıştır. Bununla birlikte kabune pilavı, fırın kebabı, sazan dolması, hamırsız, banak, kuyruğu sulu, güllaç, çakal helvası, kesmik baklavası yine ilimizin sahip olduğu başlıca lezzetlerdendir.

TURİZM ALANINDA İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE DEĞİLİZ

Kültürel mirasın zenginliği, bozulmamış doğal ve ekolojik çevrenin varlığı, coğrafi konum olarak iyi bir bölgeye sahip olması, dört mevsim turizme elverişli olması, hizmet maliyetinin uygun olması gibi yönleriyle oldukça avantajlı bir şehir olan Isparta’da ne yazık ki tanıtım eksikliği, gerekli altyapının yeteri kadar gelişmemiş olması, konaklama tesislerinin yetersiz olması ve ulaşım konusunda yaşadığımız sebepler nedeniyle turizm alanında istediğimiz seviyede olduğumuzu söylememiz mümkün değildir.

ISPARTA OLARAK ANTALYA’NIN TURİZM PAYINDAN NEDEN DAHA FAZLA FAYDALANMIYORUZ?

2022 verilerine göre Antalya 99 milyon 889 bin, Burdur 187 bin 639, Isparta ise 470 bin 518 geceleme sayısına ulaşmıştır. Türkiye'de 237 milyon 689 bin konaklamanın %42'si Antalya tarafından karşılanmıştır.  Türkiye turizm sektörü arzında Isparta, Antalya ve Burdur olarak Batı Akdeniz’in payı %37’dir. Turizm sektörü TR61 Bölgesi’nin en büyük sektörü olup payı %14,5’tir. Turizm sektörü büyüdüğünde, aynı inşaat sektöründe olduğu gibi birçok sektörün canlanmasını sağlamaktadır. Isparta olarak Antalya’nın turizm payından neden daha fazla faydalanmıyoruz? sorusunu kendimize sormalıyız. Turizm değerlerimizi hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtmalı, aynı zamanda altyapımızı da güçlendirmeliyiz. Belirlediğimiz hedeflere ancak bu şekilde ulaşabiliriz.

Camiye Giren Şahsı Cemaat Taşla Kovaladı Emniyet Açıklama Yaptı Camiye Giren Şahsı Cemaat Taşla Kovaladı Emniyet Açıklama Yaptı

FUAR YENİ AÇILIMLARA VE YENİ FIRSATLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Fuarların dünya ticaretinde, pazarlama stratejileri arasında oldukça önemli bir yer edindiğini varsayarsak; bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Turizm ve Gastronomi Fuarımız da ileriki yıllarda önce bölgesel sonra uluslararası alana yayılarak ve gelişerek varlığını sürdürecektir. Isparta olarak turizm potansiyelimizin ortaya çıkarılmasında önemli rol oynayacağını düşündüğümüz fuarımızın yeni açılımlara ve yeni fırsatlara ev sahipliği yapacağına inanıyoruz. 

Valiliğimiz, belediyemiz, üniversitelerimiz, Odamız ve kurumlarımızın paydaşı olduğu Isparta 1. Turizm ve Gastronomi fuarının hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fuarın katılımcı firmalarımız için de verimli geçmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber32 – Özge Kılınç         

Editör: Özge Çelik