Isparta’da herkesimin güvenle yediği dönercilerden Yesene Döner, tereyağlı pilav satışına başladı. İşletmeci Sadullah Korkmaz 16 yaşında başladığı dönercilik mesleğinde kente farklı bir lezzet sundu. Çalışkanlığıyla kısa sürede yol alan farklı çeşitleri deneyerek eşsiz lezzet tarifine ulaşan Korkmaz, letmesini daha önce görülmemiş tarzda pilav üstü döner yaparak bir anda halkın en çok sevdiği ve çok satan bir dükkan haline getirdi. Korkmaz haber merkezimize verdiği bilgilerde, ‘İşyerimiz döner sektöründe öğrencilerin uğrak yeri oldu. Dürüst çalışınca ve helal para kazanma yöntemiyle ticaret yapınca başarılı olunuyor.’ dedi.

ISPARTA’DA NEYİ FARKLI YAPABİLİRİM

Isparta’da dönerci açtıktan sonra nasıl fark oluşturabilirim diye düşündüğünü söyleyen Korkmaz, ‘Sektörde o yıllarda büyük bir boşluk vardı. Bu yüzden neyi farklı yapabilirim diye düşündüm önce döner sonra sulu yemek denedim. En son pilav üstü yapmaya karar verdim. Pilav üstünü Isparta halkı çok sevdi.’

BU İŞ SAYESİNDE HAYALİM OLAN MESLEĞE DE ULAŞTIM

Korkmaz, ‘Bu işi yapmamın ardından çocukluk hayalim olan hayvancılık mesleğine de başladım. TKDK desteğiyle Isparta’da yatırım yaparak 100 başlık modern besi çiftliğini kurduk. Isparta ise yeni bir değere kavuştu.’

67 Milyon 953 Bin Lira Ödeme Hesaplarda 67 Milyon 953 Bin Lira Ödeme Hesaplarda

HELAL GIDA SERTİFİKALI TAVUK VE HAKİKİ TEREYAĞLI PİLAVA GEÇTİK

Şuan işletmesinde margarin yağını bırakıp terayağa geçtiğini belirten Korkmaz, ‘İşletmemizde artık doğal ne varsa onu kullanmaya özen gösteriyoruz. Çünkü hem lezzet hem de sağlık açısından vatandaş doğal olanı tercih ediyor. Biz de bu uğurda maliyeti fazla olsa da doğal tereyağı kullanmaya başladık. Tavukta Gimdes Helal Gıda Sertifikası olan Gedik markayı tercih ediyoruz. Kendi yemediğimizi müşterimize yedirmiyoruz. Isparta’ya afiyet olsun.’ ifadelerini kullandı.

Haber/ Ali Rıza Cesur

Editör: Ali Rıza Cesur