Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi  Bitkisel ve Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması alt konusunda 375.000,00 TL'lik Aspir Yağı Kapasite Artırımı Projesi ile başvuru yapan ve kendi aspir yağı sıkım işletmesi bulunan yatırımcımıza 187.500,00 TL hibe verilecektir.

Ticaret Bakanı Bolat, Isparta’da İş Dünyası ile Buluştu Ticaret Bakanı Bolat, Isparta’da İş Dünyası ile Buluştu

Yatırımcımız, kendi arazisinde aspir yetiştirmesinin yanında diğer çiftçilerden de tohum alarak tesisinde işlemekte; işletmede bir sezon içerisinde günlük 2 ton aspir işlenerek 400 ile 500 litre arasında yağ elde edilmektedir. Arta kalan posa ise içeriğindeki protein oranından dolayı ruminant hayvanların beslenmesinde protein ihtiyacını karşılamak üzere rasyonlarda kullanılmaktadır.

İlimiz genelinde, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi 2023-2024 başvuru döneminde; 34 yatırımcının projeleri kabul edilmiş olup hibe sözleşmeleri yapılmıştır. İlimizdeki toplam başvuru maliyeti 69.213.733,78 TL olan 15. Etap projeleri için 34.606.866,88 TL hibe verilecektir.

İl/İlçe Müdürlüğü olarak üreticilerimizi her zaman olduğu gibi desteklemeye devam etmekteyiz. Üretiminiz bol kazancınız yüksek olsun” denildi.​

Kaynak: Haber Merkezi