Yakıt fiyatlarındaki sürekli artış ve çevre dostu olması nedeniyle bisiklet kullanımı son yıllarda Türkiye'de oldukça arttı. Ancak bu artışa paralel olarak bisiklet fiyatları da cep yakmaya başladı. Şehir içi ulaşımda sıklıkla kullanılan bisikletlerin fiyatları cep yakıyor. Yakıt kullanılmaması nedeniyle vatandaşların sıklıkla tercih ettiği bisikletler 7 bin liradan başlıyor.

Isparta’da Kontrolden Çıkan Araç Trafoya Çarptı Isparta’da Kontrolden Çıkan Araç Trafoya Çarptı

Isparta’da 40 yıldır bisiklet satışı ve tamiri yapan Tarık Sarı, yaz aylarının gelmesiyle bisiklet satışlarının arttığını belirtti. Gerek işlek saatlerde trafik yoğunluğu, gerek sıcak havaların etkisiyle ve Isparta’nın bisiklet ile ulaşım konusunda uygun bir yer olmasından dolayı kentte bisiklete olan talep arttı. Bisiklet satışı yapan Sarı, yaz aylarında vatandaşların hem hobi hem de ulaşım için bisiklet kullanmaya yöneldiğini söyledi. Talep patlaması yaşandığını belirten Sarı, bisiklet fiyatlarını açıkladı.

Sarı; "Çocuk bisikletleri 16 ile 20 jant grubu 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında. Yetişkin bisiklet fiyatları ise 7 bin ile 24 bin lira arasında satılıyor. Şu anda talep patlaması yaşıyoruz" dedi.

Muhabir: Ali Rıza Cesur