Isparta’da en uygun fiyatlı daireler 465 bin liradan başlıyor ve bu daireler genellikle 1+0 şeklinde küçük apart dairelerdir. Isparta merkezde ise bu tür apart dairelerin fiyatı 1,5 milyon lirayı bulabiliyor. Emlak ilanları incelendiğinde ve emlakçılarla görüşüldüğünde, 2+1 apart dairelerin ilçelerde dahi 1 milyon liradan başladığı görülüyor.

Bakan Yerlikaya Açıkladı 475 Bin Sürücüye İşlem Yapıldı Bakan Yerlikaya Açıkladı 475 Bin Sürücüye İşlem Yapıldı

Aylık taksit tutarı ise 86 bin 328 lira. Asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğu bir ülkede bu ödemelerle konut sahibi olmak imkansız hale geliyor. Aynı ailede iki memur çalışsa bile konut kredisini ödeyemiyor.

Artan kredi faizleri ve yüksek konut fiyatları, birçok vatandaş için ev sahibi olmayı hayalden öteye taşıyamıyor. Emlak piyasasındaki bu yüksek fiyatlar ve faiz oranları, ekonomik koşulların zorluklarını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Takas Yöntemi Gündemde

Konut satışları bu şekilde devam ederken, nakiti olmayan vatandaşlar artık takas yöntemine başvuruyor. Alıcılar satıcılara artık takas öneriyor. Isparta'da bir apart sahibi, konutunu otomobille takas edeceğini belirtti.

Muhabir: Ali Rıza Cesur