Isparta

Isparta'da Hem Esnaf Hem De Veli Dertli

Isparta'da, bazı okulların üniforma değişikliğine gitmesi, okul kıyafetleri satan esnafların ve öğrenci velilerinin endişesine neden oluyor.

Abone Ol

Okulların açılmasına sadece bir hafta kala, geçen yılın üniformalarının değiştirilmesi, özellikle düşük gelirli aileler için ekonomik zorlukları beraberinde getiriyor.

Isparta'da 24 yıldır okul kıyafetleri satan esnaflardan Mücahit Sağ, bu yılın okul kıyafetlerinin fiyatlarını açıkladı. İlkokul öğrencileri için satılan kısa kollu tişörtlerin 200 lira, uzun kollu tişörtlerin ise 220 lira olduğunu ifade eden Sağ, Ortaokul kıyafetlerinin ise 230 ila 250 lira arasında değiştiğini, pantolonların ise 180 ila 350 lira arasında satıldığını belirtti. Bu yılki fiyatların geçen yıla göre yüzde 70 oranında arttığını söyledi.

İlkokul öğrencilerinin üniforma almak için velilerin en ucuz 280 lira, en pahalı olarak ise 500 lira bandında ortalama olarak fiyat ödemesi gerektiği belirtiliyor. Ortaokul öğrencileri için ise en ucuz üniformanın 410 lira, en pahalısının ise 600 lira civarında başladığı ifade ediliyor.

Bu fiyat artışları, özellikle düşük gelirli aileler için büyük bir ekonomik yük oluşturuyor ve okul kıyafetleri alışverişi aile bütçelerini ciddi şekilde zorluyor. Veliler, daha uygun fiyatlarla okul kıyafetlerine erişim sağlanması ve esnafların stoklarındaki eski ürünleri daha etkili bir şekilde değerlendirebilmesi için çözüm önerileri bekliyorlar.

Isparta'da okul kıyafetlerinin fiyatlarının gelecekte nasıl şekilleneceği, hem esnaf hem de öğrenci velileri tarafından dikkatle takip ediliyor ve ekonomik sıkıntıların hafifletilmesi için çözüm arayışları devam ediyor.

Haber/Sedat Cican