İşçi Ustabaşının Boğazını Sıktığını İddia Etti İşçi Ustabaşının Boğazını Sıktığını İddia Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni yasama döneminde bu konuda geniş kapsamlı bir çalışma yapılması planlanıyor.

Sigara ve diğer tütün mamulleri, kanserin başlıca nedenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Toplumsal sağlığı koruma adına pek çok ülke sigara ile mücadele ediyor. Türkiye'de de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde sigaraya karşı büyük bir savaş veriliyor. Bu kapsamda, hükümet sigara kullanımını azaltmak için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

Her yıl Türkiye'de yaklaşık 85 bin kişinin ölümüne yol açan sigara kullanımını azaltmak amacıyla TBMM, tütün ürünlerinin yasaklanmasını düzenleyen ve tütün ve alkol piyasasını düzenleyen kanunlarda değişikliğe gitmeyi planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan bu çalışma, TBMM'nin yeni yasama döneminde en önemli gündem maddelerinden biri olacak.

Yeni yasama döneminde, sigara ile mücadele kapsamında öneriler ortaya çıkmaya başladı. Türkiye gazetesinin haberine göre, halk sağlığını korumakla yükümlü kurum ve kuruluşlar arasında yapılacak görüşmeler sonucunda belirli bir tarihten sonra doğan nesillere sigara satışının yasaklanması önerilecek. Bu yasal değişiklik yapılırsa, 18 yaş altına sigara satışından daha etkili bir yönteme geçilmiş olacak ve sigaraya başlama yaşı olarak öne çıkan 15 yaş ve altı bireylerin korunması sağlanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ