Tabaklarda, Isparta'nın enfes lezzetlerinden biri olan Kabune pilavının muhteşem tadına yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu eşsiz pilav, kendine özgü malzemeleri ve lezzetli dokusuyla sofraları şenlendiriyor. Kabune pilavı, özellikle Isparta yöresine özgü bir tarif olarak bilinir. İsmi dahi insanın ağzında lezzetin izlerini bırakır. Bu tarif, basit malzemelerle birleşerek damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.

İşte Kabune pilavının yapımı için gerekli malzemeler:

MALZEMELER

1 adet soğan (piyazlık doğranmış, tuzla ovulmuş)

750 gram dana gerdan (düdüklüde pişirilmiş)

2,5 su bardağı baldo pirinç

1,5 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

2 su bardağı nohut (haşlanmış)

2 su bardağı et suyu

1,5 su bardağı su

YAPILIŞI

Dana gerdanı suyla birlikte düdüklüde iyice yumuşayana dek pişirin. Kalan suyu pilavda kullanmak için saklayın. Nohutları bir gece öncesinden ıslayın ve ertesi günü yumuşayana dek pişirin.

Soğanları piyazlık doğrayın. Tuzla birlikte ovun. Tencerenin tabanına soğanları yerleştirin.

Düdüklüde pişmiş olan etleri didikleyin ve soğanların üzerine ekleyip yayın.

Yıkanmış pirinçleri etlerin üzerine ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber serpiştirin.

Bütçede Aslan Payı ‘Yatırım Ve İnşaat’a Bütçede Aslan Payı ‘Yatırım Ve İnşaat’a

Haşlanmış olan nohutları pirinçlerin üzerine ekleyin.

Son olarak etleri haşladığınız suyu ve 1,5 su bardağı suyu ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp önce harlı ateşte 10 dakika, peşinden kısık ateşte ortalama 25 dakika pişirin.

Pilavı 15 dakika demlendirin. Ardından tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirin.

AFİYET OLSUN...

Haber/Nadir Öngören 

Editör: Ali Rıza Cesur