Toplantının kapanışında söz alan Mimarlar Odası Başkanı Caner Ataseven, kentsel dönüşüm konusunda alınan kararlar için belediye başkanı ve meclis üyelerine teşekkür etti. Ataseven, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ben Mimarlar Odası’nı temsilen buradayım ve hepinizin katkıları için çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten mutluyum çünkü 6 Şubat’tan bu yana 1,5 yıl geçti. Isparta’da benzer felaketleri bekleyen bir şehir olarak ne yapmamız gerektiğini konuşuyor, sürekli önerilerde bulunuyorduk. Sonunda bu önerilerin karşılık bulduğunu görmek çok güzel. Bu konuda aldığınız güzel kararlar için başta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e, imar komisyonu başkanımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Havalimanı yolunda feci kaza: Yaralılar var Havalimanı yolunda feci kaza: Yaralılar var

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ataseven’e teşekkür ederek, kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Başdeğirmen, açıklamasında şunları belirtti:

“Ben de size çok teşekkür etmek istiyorum. Değerli başkanım, mimarlar odası başkanı olarak yapılması gereken çalışmaları yakından takip ediyorsunuz. 1. derecede deprem bölgesi olan Isparta’nın hassasiyetini en iyi siz biliyorsunuz. Sizlerin desteğiyle bu konuları birer birer çözerek sağlıklı, güvenli ve dayanıklı yerleşim yerleri oluşturmaya çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm konusu meclis toplantısında en çok konuşulan madde oldu ve tüm üyelerin ortak hassasiyeti olarak öne çıktı. Bir grubun red kararından sonra konuyu tekrar değerlendirdik ve nihayetinde oy birliğiyle kabul ettik. Deprem hepimizin korkusu ve tedirginliğidir. Bu konuda kaygılarımızı gidermek için çareler bulmak zorundayız. Şehrimizdeki 2000 yılından önce yapılmış yapıların yenilenmesiyle ilgili olumlu kararlar almak, hepimiz için büyük önem taşıyor.” dedi. 

Muhabir: Ali Rıza Cesur