Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in eşi Sevgi Özer Hanımefendi, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve Eşi Ayşe Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ahmet Aşık ve Eşi, Ak Parti Eğirdir İlçe Başkanı Süleyman Tezcan ve Ak Parti Kadın Kolları İle Birlikte Sema Türker’in ve mahalle sakinlerinin gözleme (börek) gününe katılım sağladılar.

Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiren Kızılçubuk Mahallesi halkı yaptıkları peynirli, kıymalı, patetesli, ıspanaklı gözlemeleri mahalle ve ilçe halkı başta olmak üzere şehir dışından gelen misafirlere de ikram ettiler.

Kızılçubuk Mahallesinden Dinçbilek ve  Demiral ailelerinin öncülük ettiği börekler mahalle halkının katkıları ile alınan malzemelerle ve mahallenin kadınlarının el emeği ile yapılıyor.

Her yıl geleneksel hale getirilen börek yapımı mesaisi için sabahın erken saatlerinde buluşan kadınlar  bir araya gelerek bir kısmı hamur yoğuruyor, bir kısmı börekleri açıyor ve bir kısmı da hazırlanan börekleri odun ateşinde pişirerek gelen misafirlere kurulan masalarda ikram ediyorlar. Mahallenin erkekleri ise gelen misafirlere börekleri, ayran ve çayları servis ediyorlar. 

Etkinliğe öncülük edenlerin arasında bulunan mahalle sakinlerinden Mehmet Demiral; ‘4 yıldan bugüne kadar özellikle Temmuz ayının ilk haftasında aile büyüklerimizin ölüm yıldönümünde geleneksel olarak yapıyoruz. Çevreden dost ve akrabalar konu, komşu hepsini çağırıyoruz. Güzel bir etkinlik oluyor, komşularımızla her yıl devam ettirmeyi düşünüyoruz. Dışarıdan misafirlerimizde var bugün onlarda çok memnun kaldılar, inşallah daha da ilerleteceğiz bunu, daha uzaklardan da misafir davet etmeyi istiyoruz. İlk yaptığımı da katılım daha azdı seneler geçtikçe daha da artıyor.’ dedi.

Feci Kazadan Sonra Sürücü Tutuklandı Feci Kazadan Sonra Sürücü Tutuklandı

Etkinliğe öncülük eden Sema Türker; ‘Ölmüşlerimizin ruhları için, mahallemizin kaza belası için, bütün gelmiş geçmişlerimizin ruhları için yapıyoruz bu böreği ve duayı. Mevlid okutuyoruz misafirlerimiz geliyor, onları karşılıyoruz. Bu yıl, Kaymakamımız, Paşamız, Savcılarımız, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın eşleri de hep geldiler, çok beğendiler Allah razı oldun’ dedi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Fatma Dinçbilek ise; ‘4 yıldır yapıyoruz, emeği geçenlerden hepsinde de Allah razı olsun. Biz bu etkinlikle köyü şehire taşıdık artık. Ölmüşlerimizi yılda 1 defa hatırlamak için, kalanların sağlık selamati için, birlik ve beraberlik için burada hiç birbirini tanımayan insanlar bir araya geliyor.’ dedi.

Kaynak: Haber Merkezi