Isparta

Merkez Isparta Projesi hayata geçiyor

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen içinde belediye binasının da bulunduğu Merkez Isparta Projesinin gelecek yıl hayata geçirileceğini söyledi. Projeyle şehir merkezindeki trafik yoğunluğuna neden olan okullar buraya taşınacak.

Abone Ol

Isparta Belediye Meclisi ekim ayı oturumlarını son toplantısında Merkez Isparta Projesi kapsamında Belediyeye ait kamu alanlarının bağışı konusu ele alındı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen,  Çevre Yolu ile  Yeni Otogar arasında demiryoluna kadar uzanan sınırlar içindeki Merkez Isparta projesine gelecek yıl başlayacaklarını söyledi. 

Belediye Meclisinde konuyla ilgili bilgi veren Başkan Başdeğirmen “Çapları vermeye başlıyoruz. Önümüzdeki yıl yapılaşma başlayacak. Yaklaşık 200 kişi kabule ederek muvafakatnamelerini bir günde verdiler.  Vatandaşlarımız imzaları atarak bizim de yol yürümemize yardımcı oluyorlar.  Bu işi hızlıca yapıp önümüzdeki yıl Türkiye’ye örnek bir  projeyi Ispartamıza sunmak istiyoruz.  Belediyemizin yeni binası orada olacak. İki işhanı olacak. Konutların önünde 1 km 100 metre uzunluğunda 110 metre eninde park,  onun yanında büyük bir cami 80 bim metrekar alan da eğitim alanı bulunuyor.  Şehri merkezinde kalan bir çok okulumuzu taşıyarak şehir merkezindeki younluğu kaldırmak istiyoruz. Merkez Isparta  projesiyle şehri açacağız. 899 vatandaşımız buna onay verdi 1 arkadaşımz onay vermedi. İnşallah o da doğruyu görümüştür. Onu da ikna ederek burayı Isparta’nın 45. mahallesi yapacağız” dedi. 1 Milyon 250 Bin metrekare alanı kapsayan Merkez Isparta Projesi alanında  inşa edilecek yapılarda 8 bin ila 10 bin vatandaşın ikamet etmesi bekleniyor.