Isparta

Milletvekili Halıcı’dan ‘Yenidoğan Çetesi’ açıklaması

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, gündeme bomba gibi düşen ‘Yenidoğan Çetesi’ ile ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye, tarihinin en büyük sağlık skandallarından birisini yaşıyor” dedi.

Abone Ol

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan “Yenidoğan Çetesi” hakkında açıklamada bulundu.

Milletvekili Halıcı, açıklamasında; “Türkiye, tarihinin en büyük sağlık skandallarından birisini yaşıyor.

Yenidoğan çetesi adıyla anılan organize bir grup özel hastanelerin doğum servislerinde sağlıklı bebekleri yoğun bakımda tutarak SGK'ya şişirilmiş faturalar gönderdi.

Yaşananlar öyle korkunç ve vicdansızca ki bu rezil çetenin elemanları, kendi aralarında bir bebeği öldürmeyi konuşurken aynı akşam eğlenme planları yapmış.

Çakarlı Mercedes'lerle gezen bu rezil çetenin başlarından birisi konunun üzerine giden savcımızı makamında tehdit etme cüretinde bile bulundu.

Bu çetenin bütün ayaklarıyla ortaya çıkarılması ve ucu kime dokunursa dokunsun adaletin tecelli etmesi tüm katledilen bebeklerimize ve ailelerine olan borcumuzdur.

Yaşananların sadece bebeklerle sınırlı olup olmadığı tüm yönleriyle incelenmeli; bu kişiler ve hastanelerin özellikle covid pandemisi döneminde başka kaç cana kıydığı en ince ayrıntısına kadar araştırılmalıdır.

Sağlık Bakanlığının açıklaması ise facia niteliğindedir. Şikayet üzerine bu büyük rezaletin ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Peki bugüne kadar bakanlık ve Sağlık Bakanı neredeydi? Denetim yapmak yerine en basit tabiriyle "uyudukları" ortaya çıkmıştır. Sadece bu rezil çete üyeleri değil, onları koruyan ve onları denetlemeyenler de suçludur ve adalet önünde hesap vermelilerdir” ifadelerine yer verdi.