Kumaş fiyatlarındaki inişli çıkışların, özellikle büyük beden vatandaşlar üzerinde büyük bir ekonomik yük oluşturduğunu ifade eden Pala, bu durumun sektördeki belirsizlikleri artırdığını vurguladı.

Pala, şu anda büyük beden pantolon dikim maliyetinin bin lirayı bulduğunu ve kumaşın kalitesine bağlı olarak bu fiyatların giderek arttığını söyledi. Aynı şekilde, büyük beden gömleklerin dikim maliyetlerinin de bin lira ve üzeri olduğunu belirtti. 

Yeni Isparta Valisi Abdullah Erin Kimdir? Yeni Isparta Valisi Abdullah Erin Kimdir?

Pala ifadelerinde; "Kumaş fiyatlarındaki değişim, tabiri caizse borsaya döndü. Bir iniyor diğer gün daha fazla çıkıyor. Bu durum  hem esnaf hem de vatandaş için büyük bir sorun oluşturuyor. Son zamanlarda fiyatların bu kadar dalgalanması, işimizi oldukça zorlaştırdı. Özellikle büyük beden dikimlerinde maliyetler ciddi şekilde artmış durumda. Bu, özellikle kilolu vatandaşlar için ciddi bir ekonomik yük anlamına geliyor. Pantolon veya gömelğin en ucuz dikim şuanda bin lira oldu. Biraz uzun ömürlü olsun dayansın diye daha kaliteli olan kumaş tercih edilirse fiyatlar 2 ve 3 katına kadar artıyor. Ayrıca, terzi esnafı olarak bizler de bu durumu çözmek adına fiyatları dengede tutmakta zorlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ali Rıza Cesur