Vali Aydın Başruş başkanlığında, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Birim Amirleri, Karayolları 135 Şube Şefliği Yetkilileri ve Göltaş Çimento Fabrikası işletme yetkililerinin katılımıyla yapılan toplantıda, Göltaş Çimento Fabrikası mevkiinde meydana gelen trafik kazalarını önlemek amacıyla önemli kararlar alındı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Isparta-Gönen Karayolu üzerinde bulunan Göltaş Çimento Fabrikası mevkiinde meydana gelen trafik kazaları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.

            Söz konusu mevkide, 2022 yılında 9 yaralamalı trafik kazası, 2 maddi hasarlı trafik kazası, 2023 yılında 8 yaralamalı trafik kazası, 3 maddi hasarlı trafik kazası, 2024 yılında 3 yaralamalı trafik kazası, 1 maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.

            Trafik kazalarının özellikle yağışlı havalarda meydana gelmesinin sebebinin yol yüzeyinde toz birikintisinin yağmur sularıyla kaygan bir zemin oluşturması olabileceği değerlendirildiğinden, 05 Aralık 2023 tarihinde Sayın Valimiz başkanlığında İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Birim Amirleri, Karayolları 135 Şube Şefliği Yetkilileri ve Göltaş Çimento Fabrikası işletme yetkililerinin katılımıyla alınacak tedbirler ile ilgili toplantı gerçekleştirilmiştir. Yapılan toplantıda; yol üzerindeki tozlanmaya Göltaş Çimento Fabrikasından çıkan kamyonların lastikleri vasıtası ile fabrika içerisinden aldıkları tozu yol üzerine bırakmasının sebebiyet verebileceği değerlendirilmiş, bunun önüne geçebilmek için de fabrikadan çıkan araçların lastiklerinin yıkanmasını sağlayacak yıkama sistemi kurulması, fabrika önündeki karayoluna yaklaşıldığında uyarı levha ve ışıklarının artırılması ve kazaların meydana geldiği mevkide yolun düzenli süpürülmesine ilişkin kararlar alınmıştır.

Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

            Toplantıda alınan kararlar gereği Göltaş Çimento Fabrikası önünde bulunan karayolundaki ışıklı ve ışıksız trafik işaret levhaları çoğaltılmış, söz konusu mevkideki yol Göltaş Çimento Fabrikası işletmesi tarafından yol süpürme aracıyla düzenli olarak süpürülerek yıkanmaya başlanmıştır. Fabrika çıkışına kurulması kararlaştırılan lastik yıkama tesisinin bir an önce faaliyete alınması gerektiği tesis yetkililerine bildirilmiş, çalışmaların devam ettiği bilgisi alınmıştır. Bütün bu tedbirler yanında yol zemininde ve çevresinde trafik kazalarına sebebiyet verebilecek etkenlerin tespiti için, araştırma yapmak üzere Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünden uzman personelin görevlendirilmesi talebinde bulunulmuştur.

            Yapılacak inceleme neticesinde alınması uygun görülen diğer tedbirlerin de Göltaş Çimento Sanayi Anonim Şirketi Fabrikası yetkilileri ve İlgili Kamu Kurumlarınca süratle hayata geçirilmesi 23.05.2024 tarihinde yapılan toplantıda kararlaştırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla sunulur”.

Haber Merkezi

Editör: Özge Çelik