Biz eğitimciler; bizlere emanet edilen yavrularımızın her ne sebeple olursa olsun asla kılına zarar gelmesini istemeyiz. Unutulmasın ki bizler de anne-babayız ya da anne-baba adayıyız. Yaşadığımız hayata dair sıkıntıları bir tarafa bırakarak, tek gayemiz yavrularımıza yol göstermek, hayata hazırlamak ve doğruları öğretmektir. İyi bir evlat, İyi bir insan ve iyi bir vatandaş olmaları için var gücümüzle çalışmaktır. Çoğu zaman kendi çocuklarımızdan fazla ilgileniriz. Kaldı ki, bahsi geçen okulumuzun da yöneticisi, öğretmeni, personeli alanında tecrübeli, donanımlı, eğitim-öğretim süreçlerinde oluşabilecek problemleri öngörebilen, çözüm üretebilen ve bu uğurda yıllarını vermiş eğitim çalışanlarımızdır. Evet, okulumuzda talihsiz bir olay yaşanmıştır. İki öğrencimiz bir anda kavga etmiştir. Ancak; sonrasında iddia edilenin aksine, gerek okul yönetimi gerek ilgili öğretmenlerimiz yapılması gereken iş ve işlemleri eksiksiz yapmıştır. Türk Eğitim-Sen olarak; haksız yere yapılan ithamları, itibarsızlaştırma hamlelerini, zan altında bırakan açıklamaları ve manipülasyonları reddediyoruz. Bizler şiddetin her türlüsüne karşıyız. Özellikle şu an ülke gündeminde olan bizleri yasa boğan eğitimciye şiddet olaylarının yenisi eklenerek bir öğretmenimizin daha katledildiği bir zamanda (Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Ailesinin ve eğitim camiamızın başı sağ olsun.) arkadaşlarımıza reva görülen bu durumu sineye çekmiyoruz. Yanlarındayız ve her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini isteriz.

‘’Öğretmenlere verdiğimiz değer, çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir.’’

Isparta'da Korkunç Kaza: Tesla Model Elektrikli Araç Takla Attı Isparta'da Korkunç Kaza: Tesla Model Elektrikli Araç Takla Attı

İşte Gerçekler:

Sevim Örnek İlkokulunda 03 Mayıs 2024 Cuma günü yaşanan talihsiz olay bazı basın-yayın organlarına yansıyan haliyle iddia edildiği gibi değildir. Öğle arası yani saat 13.00- 13.30 arasında 2. sınıf bir öğrencimiz ile 4. sınıf bir öğrencimiz kavga etmiştir. Sonrasında kavga sonucu yaralanan 4.sınıf öğrencimiz ile her türlü ilgilenilmiş ve iki öğrencimizin velisi de aranmıştır. Daha sonra 2. Sınıf öğrenci velisi okula gelmiş, durum kendisine anlatılmıştır. Öğrenci velisi kavga ettiği 4. Sınıf öğrencisinden çocuğu adına özür dilemiştir. 4.sınıf öğrenci, iyi olduğunu ve Beden Eğitimi dersine katılmak istediğini belirtmiş derse katılmıştır. Hatta öğrenci derste iken dedesi okula gelmiş torununu derste izlemiştir. Öğrenci derste arkadaşları ile futbol oynamıştır. Daha sonra 4. sınıf öğrencinin babası saat 16.00’dan sonra okula gelerek olayla ilgili bilgi almış ve öğrencinin evde olduğunu okul idaresine bildirmiştir.  Basına yansıdığı gibi, öğrencinin babası çocuğunu görür görmez hastaneye gitmemiştir. Çocuklar arasında böyle kavgalar olabileceğini ifade etmiş gayet sakin bir şekilde, 2. sınıf öğrenci velisini tanıdığını onunla konuşacağını söyleyerek okuldan ayrılmıştır. Ancak daha sonra okul idaresini arayarak. 2. sınıf öğrencisinin okuldan atılmasını, engelliler okuluna gönderilmesini, bu okulda ne işi var okuldan atılmazsa her yere başvuracağını, tanıdıklarının olduğunu söyleyip tehditkâr ifadeler kullanmıştır. Daha sonra öğrencisini hastaneye götürerek darp raporu almıştır.

Kamuoyuna ve eğitim camiasına saygıyla…

                                                                                                TÜRK EĞİTİM-SEN  ISPARTA ŞUBESİ

Haber Merkezi