Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen Gelir Vergisi Teklifi ile büyük e-ticaret platformlarına önemli bir yükümlülük getirildi. Hepsiburada, Trendyol gibi platformlar, kendilerine mal ve hizmet sağlayan 300 binin üzerinde tedarikçiden vergi toplayacaklar.

Isparta'da bugün (16 Eylül 2024) vefat edenler Isparta'da bugün (16 Eylül 2024) vefat edenler

Bu yeni düzenlemeyle, e-ticaret platformları aracılığıyla yapılan satışlarda vergi adaletinin sağlanması ve kayıtdışı ekonominin azaltılması hedefleniyor. Elektronik Ticaretin Düzenlenmesine Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte, platformlar mal satışları ve hizmet alımları için tedarikçilerden vergi tevkifatı yapma yükümlülüğüne sahip olacaklar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, bu düzenlemenin e-ticaret platformları üzerinden yapılan satışlarda önemli bir vergilendirme potansiyeli sunduğunu belirtti. Bayrakdar, 1 Ocak 2025'ten itibaren yürürlüğe girecek olan ön vergileme düzenlemesinin detaylarını açıklarken, bu uygulamanın sektörde faaliyet gösteren mükellefleri olumsuz etkilemeyeceğini vurguladı.

Kaynak: kamusonhaber