Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile sürücü belgesi bilgilerini T.C. kimlik kartlarına entegre eden kişilerin sayısının 6 milyon 275 bin kişiye ulaştığını açıkladı. Bu uygulama sayesinde sürücüler, yanlarında fiziksel bir ehliyet belgesi bulundurmaya gerek kalmadan trafikte seyahat edebiliyorlar. T.C. kimlik kartları artık sürücü belgesi bilgilerini taşıyor ve bu uygulama sürücüleri olumlu bir şekilde etkiliyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün uygulaması, T.C. kimlik kartı sahiplerinin ehliyet bilgilerini kartlarına entegre etmelerine olanak tanıyor. Bu sayede, iki ayrı kart taşıma zorunluluğu ortadan kalkıyor ve trafikte sürücülerin yanlarında sürücü belgesi bulundurma gerekliliği sona eriyor. Sadece her iki belgenin de yeni tip olması yeterli oluyor.

Peki, "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması nedir? Bu uygulama 21 Eylül 2020 tarihinde başlatıldı ve yeni nesil sürücü belgesi bilgileri elektronik kimlik kartlarının çipine entegre ediliyor. Bu sayede, kimlik kartını yanında taşıyan sürücülerin trafikte sürücü belgesi taşıma zorunluluğu ortadan kalkmış oluyor.

Vatandaşlar Mağdur İmarlı Bölgede Elektrik Yok Vatandaşlar Mağdur İmarlı Bölgede Elektrik Yok

Eğer bu uygulamadan faydalanmak istiyorsanız, yeni tip sürücü belgesi ve yeni nesil kimlik kartına sahipseniz, nüfus müdürlüklerine başvurarak bu uygulamadan yararlanabilirsiniz. Yeni tip sürücü belgesi sahipleri ise yeni nesil elektronik kimlik kartı başvurusu yaparken aynı şekilde bu uygulamadan faydalanabilirler. Bu işlemlerin tamamı ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilebilir. Trafikte sürücülerin yaşadığı kolaylıkların artması açısından oldukça olumlu bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor

Editör: Ali Rıza Cesur