Tek Kullanımlık Tıbbi Malzemelerin Öncü İsmi Onno Medical

Sağlık sektöründe sağlık personellerinin önceliği, hastaların güvenliği ve konforundan emin olmaktır. Bu açıdan yenden kullanılabilir olan tıbbi cihazların taşıdığı risklere bakmak gereklidir. Özellikle yeniden kullanılabilir ürünlere uygun sterilizasyon yapılmadığı takdirde hastalar, çapraz kontaminasyonun neden olduğu enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kalırlar. Enfeksiyon, hastanın durumunun daha kötüleşmesine sebep olurken, ölüm riskini de büyük oranda artırır. Bundan dolayı sağlık kurumu ve kuruluşlarının birinci önceliği bu enfeksiyon riskini en düşük seviyeye indirmektir. Bunun için en çok tercih edilen yöntemlerden biri de tabi ki tek kullanımlık tıbbi ürünlerdir.

Teknik Direktör Silahlı Saldırıda Öldürüldü Teknik Direktör Silahlı Saldırıda Öldürüldü

Tek kullanımlık tıbbi ürünler, önceden sterilize edilerek, paketlenir.  Her hastada yeni paket açılarak tıbbi ürün değişikliği yapılır. Dolayısıyla hastanın sağlığını ve güvenliği korumak isteyen sağlık kurum ve kuruluşlarının hepsi tek kullanımlık tıbbi ürünleri talep eder. Tek kullanımlık tıbbi ürünler hemen hemen her konuda avantaj sağlamaktadır. Tek kullanımlık tıbbi ürünler dendiğinde akla ilk gelen isimler Medtronic ve Bard markalarıdır. Uzun yıllar alanında araştırma yaparak yenilikçi ve pratik tıbbi ürünler sunan bu markalar, tek kullanımlık tıbbi ürün markaları arasında en çok tercih edilenlerdendir. 2007 yılından bu yana sağlık alanında tıbbi ürün sağlayan isimlerden biri olan Onno Medical ise hem Medtronic hem de Bard’ın tıbbi cihazlarını bünyesinde barındırmaktadır.

Maliyet Açısından Daha Çok Verim Sağlayan Tek Kullanımlık Tıbbi Ürünler

Genellikle yeniden kullanılabilir olan tıbbı ürünlerin tek kullanımlık olan tıbbi ürünlere nazaran daha uygun olacağı düşülmektedir. Her hasta için yeni malzemenin kullanıldığı göz önüne alındığında yeniden temizlenerek defaca kullanılan ürünlerin daha uygun maliyetliymiş gibi gözükmesi doğaldır. Fakat küçük ince ayrıntıları da konuya dahil edersek bu düşünce tarzının yanlış olduğu açığa çıkar. Yeniden kullanılabilir olan cihazların, birden fazla hastada kullanılabilmesi için ek aksesuarlara ihtiyacı vardır. Fakat tek tıbbi cihazlar için ek aksesuar satın alınması gerekmez. Yeniden kullanılabilir tıbbi cihazların, düzenli olarak bakıma sokulması gereklidir. Yeniden kullanılabilir cihazlar için gerekli olan kalibre edilme ve onarım masrafları da tek kullanımlık tıbbi ürünler için söz konusu değildir.

Yeniden kullanılabilir olan tıbbi cihazların, her hastadan sonra titizlikle temizlenmesi zorunludur. Yeniden kullanılabilir tıbbi cihazları temizlemek ve sterilize etmek için ekstra temizlik ürünleri almak ve ekstra zaman ayırmak gereklidir. Ekstra olarak alınan temizlik malzemeleri ekstra bir masraf demektir. Dolayısıyla bu açıdan bakıldığında tek kullanımlık tıbbi cihazlar, temizlik ürünü gerektirmediğinden daha az maliyetlidir. Ayrıca zamanda da tasarruf edilmesini sağlar. Yeniden kullanılabilir cihazlar, uzun süre dayanıklı olması açısından daha pahalı malzemeler ile yapılır. Dolayısıyla bu cihazlar daha pahalı fiyatlara satılır. Fakat tek kullanımlık olan tıbbi ürünler, bir kez kullanılıp atıldığından PVC ya da plastik kullanılarak yapılır. Dolayısıyla daha ucuz bir maliyete sahiptir. Bu sayılan etkenler göz önüne alındığında yeniden kullanılabilir ürünlere nazaran tek kullanımlık tıbbi cihazlar daha uygun fiyatlı ve daha az maliyetlidir.

Hasta Güvenliği ve Konforunu Maksimize Etmek İçin Tek Kullanımlık Tıbbi Cihazlar

Tek kullanımlık tıbbi cihazlar, paketleri açıldıktan sonra kullanıma hazır hale gelmektedir. Bu durum özellikle sağlık çalışanlarına büyük bir zaman kazandırır. Bu sayede daha çok hastaya bakarak, işlemleri daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirir. Ayrıca yeniden kullanılabilir cihazlarda, hasta kullanımı sırasında yetersiz temizlik, kan, doku ve diğer biyolojik kalıntılarının cihazda kalmasına sebebiyet verebilir. Bu kalıntılardaki mikroplar sonraki hastalara geçerek, güvensiz ve sağlıktan uzak bir ortam yaratır. Bundan dolayı yeniden kullanılabilir cihazların sürekli dezenfekte edilmesi ve steril tutulması zorunludur. Fakat kimyasal dezenfektanlar ile yapılan temizlik işlemleri makinelerde kötü bir koku bırakmasının yanı sıra iyi silinmediği takdirde hastaya da temas edebilir.

Yeniden kullanılabilir cihazlarda karşılaşılan temizleme, dezenfekte ve sterilize etme gerekliliği, tek kullanımlık cihazlarda bulunmamaktadır. Kısacası tek kullanımlık cihazlar minimum uğraş ve hazırlık gerektirdiğinden dolayı sağlık kurum ve kuruluşların verimliliğini yüksek derecede etkiler. Tek kullanımlık tıbbi ürünlerin sağladığı en önemli faydalardan biri, kullanımdan sonra çöpe atılarak daha fazla hijyen sağlamasıdır. Tek kullanımlık tıbbi cihazlar, sağlık alanında enfeksiyonları ve çapraz kontaminasyon riskini azaltmak için büyük rol oynar. Aynı zamanda tek kullanımlık tıbbi ürünler, tek bir hasta için tercih edildiğinden dolayı hastadan hastaya kontaminasyon riskini de ortadan kaldırır. Bu sayede hasta güvenliği de büyük ölçüde korunur. Hem az maliyetli hem de hasta güvenliğini maksimum düzeyde sağlayan Medtronic ve Bard tek kullanımlık tıbbi cihazları ile sağlık kurum ve kuruluşunuzun verimini maksimum düzeye çıkarmak için öncü isimlerden biri olan Onno Medical ile iletişime geçebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi