Hileli Gıdalar Listesi Güncellendi Hileli Gıdalar Listesi Güncellendi

Gülatan’ın, mahkemeye sunulan DNA testi raporuna yönelik itirazları değerlendirilecek. Türkiye'yi sarsan bu davada, itirazların odağında rapor tarihi, kan örneklerinin alındığı süreç ve DNA testinin bulunduğu var.

Adli Tıp Raporu Zamanlaması Şüphe Uyandırdı
Adli Tıp Kurumu'nun 22 Mart 2023 tarihli raporunda Dündar’ın babasının bulunmadığı belirtildi. Ancak kan örneklerinin Ekim ve Kasım 2023'te alındığı iddiası, zamanlamadaki uyumsuzluk nedeniyle Gülatan'ın en önemli itiraz gerekçelerinden biri oldu.

Kan Örnekleri Üzerine Tartışmalar
Gülatan, Adli Tıp Kurumu'nun raporunda kimlik bilgilerinin açıkça belirtilmesinin de itiraz konusu olduğunu belirtti. Yönetmelik gereği, bu örneklerin kimlik bilgilerinden bağımsız olarak kodlanarak işlenmesi gerektiği ifade ediliyor.

Anneye Ulaşılamıyor
DNA testinin daha sağlıklı sonuç verebilmesi için annenin DNA örneğinin alınması gerektiği vurgulandı. Ancak Suphiye Orancı'nın Almanya'da bulunması ve kendisine ulaşılamaması, bu süreci çıkmaza soktu. Gülatan, annenin DNA örneğinin alınmasının şart olduğunu dile getirdi.

Adli Tıp Yöntemleri Eleştiriliyor
Dilara Gülatan, kan örneklerinin alınma yöntemini de eleştirdi. Yönetmelikte kuru kan örneği belirtilmesine rağmen bu davada böyle bir uygulamanın yapılmadığı iddia ediliyor. Adli Tıp Kurumu’nun gelişim sürecinde olan yöntemlerinin, bozulmalara yol açabileceği de ifade ediliyor.

17 Ekim'de Mahkemede Gözler Olacak
Tüm bu itirazlar, 17 Ekim Perşembe günü Isparta 3. Aile Mahkemesi'nde gerçekleştirilecek duruşmada ele alınacak. Gülatan’ın itirazlarının kabul edilmesi durumunda, dava yeniden şekillenecek ve DNA testi tekrar yapılacak.

Kaynak: Haber Merkezi