İlk olarak Sütçüler Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Baruş, burada Kaymakam Mahmut Korkmaz’dan ilçede yürütülen çalışmalar, kamu hizmetlerinin durumu ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Vali Baruş ardından Sütçüler Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu’nda ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya; Sütçüler Kaymakamı Mahmut Korkmaz, Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Kocak, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Av. Abdullah Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Mehmet Ali Ertuğrul, İl Genel Meclisi üyeleri, daire müdürleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Vali Baruş toplantıda yaptığı açıklamalarda muhtarları ve ilçe yöneticilerini orman yangınlarıyla mücadele, köylerde içme suyu hatlarına su sayacı takılması, düğünlerde ateşli silah kullanılmaması ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularında uyardı. Vali Baruş, “Yangınlara karşı her zaman tetikte olmalıyız. Evlerde su israfını önlemek için sayaç takılması konusunda hassasiyet göstermeliyiz.” dedi. Ayrıca, düğünlerde ateşli silah kullanılmasının önlenmesi gerektiğini belirten Vali Baruş, köylere yabancı kişilerin girişine karşı da dikkatli olunması gerektiğini de vurguladı.

Hac Kayıtlarında Son Gün Hac Kayıtlarında Son Gün

Kadına yönelik şiddet ve bağımlılıkla mücadele konusunda da önemli mesajlar veren Vali Baruş, özellikle gençlerin korunması ve toplumun bilinçlendirilmesi için muhtarların önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini ifade etti. Bağımlılıklara karşı sürdürülen mücadelede köylerde aktif olarak çalışılması gerektiğini söyleyen Vali Baruş, “Köylerimizde huzur ve güven ortamını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.” diye konuştu.

Vali Baruş, kırsal alanlarda tarım, su kaynakları yönetimi ve altyapı hizmetlerine ilişkin muhtarların taleplerini dinleyerek çözüm odaklı bir yaklaşım sergiledi. Tarımsal sulama, içme suyu hatlarının yenilenmesi ve köy yollarının iyileştirilmesi gibi konularda muhtarların aktardığı sorunları dikkatle değerlendiren Vali Baruş, bu taleplerin ilgili kurumlar aracılığıyla çözüme kavuşturulması için gerekli adımların hızla atılacağını ifade etti. Vali Baruş, “Köylerimizin kalkınması ve sorunların çözülmesi için devletimizin tüm imkanlarını seferber edeceğiz.” dedi.

Vali Baruş, ziyaretin devamında Fevzi Erinç Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Pansiyonu’nda incelemelerde bulundu. Burada pansiyonun fiziki durumu, öğrenci kapasitesi ve sunulan hizmetlerle ilgili bilgi aldı, pansiyonun bölümlerini gezdi.

Ziyaret kapsamında KYK Sütçüler Öğrenci Yurdu’na da geçen Vali Baruş, yurtta öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim görmeleri için yapılacak güçlendirme ve tadilat çalışmasıyla ilgili bilgi alarak, yurt binasında incelemelerde bulundu. 

Vali Baruş, Sütçüler’deki ziyaretlerine Kıbrıs Gazisi Mehmet Sarışahin’i evinde ziyaret ederek devam etti. Vali Baruş, gazilik unvanının milletimiz için büyük bir onur olduğunu vurgulayarak Sarışahin’e şükranlarını sundu. Gazi Sarışahin ile bir süre sohbet eden Vali Baruş, vatan savunmasında emeği geçen tüm gazilere ve şehit ailelerine olan minnettarlığını dile getirdi.

Kaynak: Valilik Bülten