Yarıkkaya Köyü, 2 bin 460 metre rakımda bulunan, köy içme suyu hattı ile ilgili önemli bir gelişme yaşadı. Köylerin Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında, köyün eski içme suyu hattı tamamen yenilendi. Yaklaşık bir ay süren çalışmaların ardından projenin son durumu yerinde incelemek üzere bir program düzenlendi.

Isparta'da Sıcaklıklar Düşüyor Isparta'da Sıcaklıklar Düşüyor

İnceleme programına; Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Turgut Kara, Yalvaç Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeleri, İl Genel Meclisi Yalvaç Üyeleri Ali Ak ve Muhammet Hüzeyfe Şahin, Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, projenin yüklenici firması olan Güven Güler İnşaat'ın sahibi Hakan Güven, Cemil Sever ve Elektro Fizyon Kaynak Ustası Şaban Sürücü ile Köy Muhtarı Ali Aydın katıldılar.

Köy Muhtarı Ali Aydın, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde göreve geldikten sonra köyün ihtiyaçlarını ve problemlerini çözme noktasında yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. "Köyümüzdeki içme suyu ishale hattı yaklaşık 50 yıllıktı ve oldukça eskiydi. Bu hattı değiştirmek ve köy halkımıza daha temiz su sunmak amacıyla gerekli girişimlerde bulunduk," diyen Aydın, 2024 Yılı Yatırım Programı çerçevesinde başlatılan içme suyu şebeke hattı inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Haber Merkezi