Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Yaşlı Bakım Merkezi Sakinleri ve Yaşlı Bakım Öğrencileri ile Kuşaklararası İletişim” paneli, Hafız İbrahim Demiralay Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Hem Ruh Sağlığını Hem De Yaşam Kalitesini Olumsuz Etkiliyor Hem Ruh Sağlığını Hem De Yaşam Kalitesini Olumsuz Etkiliyor

Panele, Isparta Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Ümit Kara, Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Senem Söyleyici Öcal, YBT Dayanışma Derneği Başkanı Veli Can Karaoğlan, sosyal hizmet uzmanı Eda Nur Başaranlar ve Yaşlı Bakım Programı öğrencileri Şekure Sude Meydan ve Fulya Karaaslan konuşmacı olarak katıldı.

Isparta Özel Huzurevi Yaşlı Bakım Merkezi Sorumlu Müdürü Alperen Sözen, Isparta Özel Huzur Engellilere Bakım Merkezi Sorumlu Müdürü İlke Korkmaz ve kurum sakinlerin de konuk olduğu panelin ilk bölümünde, yaşlı bireylerle gençler arasındaki iletişimin önemi ve kuşaklar arası etkileşimin nasıl güçlendirilebileceği üzerine deneyimler paylaşıldı. Katılımcılar, yaşlıların sosyal yaşantısına katkı sağlama ve gençlerin bu süreçten nasıl faydalanabilecekleri konusunda çeşitli önerilerde bulundu.

Panelin öğleden sonraki oturumunda “Yaşlı Bakımı Teknikerliğinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konusu ele alındı. Panelde, YBT Dayanışma Derneği Başkanı Veli Can Karaoğlan, YBT Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Fatma Kaplan, YBT Dayanışma Derneği Denetim Kurulu Başkanı Mustafa Bal, YBT Dayanışma Derneği Dernek Saymanı Mehmet Seyyid Korkut ile YBT Dayanışma Derneği Dernek Sekreteri Aslı Bakır konuşmalarını gerçekleştirdi. Mesleğin önemi ve gençlerin bu alanda nasıl daha etkin olabilecekleri üzerine de görüşler paylaşıldı.

Kaynak: SDÜ Bülten