Isparta

Yüksek Telefon Faturaları Vatandaşın Tepkisini Çekti

Son dönemde GSM operatörlerinin tarifelere yaptığı zamlar, faturaların yüzde 300-400 oranında artmasına neden oldu.

Abone Ol

Vatandaşlar, 265 TL olan bir telefon faturalarının 1200 TL'ye yükseldiğini belirterek, operatörlerin "kampanya" adı altında sunduğu tekliflerin aldatıcı olduğunu ifade etti.

Ekonomik kriz ve artan enflasyonla birlikte vatandaşların geçim sıkıntısı daha da derinleşti. Telefon ve internet hizmetleri, zorunlu ihtiyaçlar arasında yer alırken, bu hizmetlere yapılan üst üste zamlar, fatura maliyetlerini fahiş seviyelere çıkardı. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren vatandaşlar, #OperatörSoygunu etiketiyle bu durumu gündeme taşıdı.

Bir vatandaş, 235 TL olan telefon faturasının neredeyse dört kat artarak 814 TL'ye yükseldiğini paylaşırken, bir diğeri Haziran ayında 265 TL ödediği faturanın, Ağustos ayında 1200 TL'ye çıktığını belirtti.

GSM operatörlerinin sözleşme süresi dolan mevcut müşterilere yüksek teklifler sunduğunu ifade eden vatandaşlar, "Her yıl aynı sorunla karşı karşıyayız. Yeni müşterilere 200 TL'ye verdikleri hizmeti mevcut müşterilere 600 TL'ye sunuyorlar. Bu tam anlamıyla hırsızlık" şeklinde konuştu.