Geçtiğimiz yıllarda köprü ve otobanlardan kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle ceza makbuzu gönderilen Emine Tüzün, bu sefer de dolandırıcıların hedefi oldu. Dolandırıcılar, cezasını ödemezse icra geleceğini söyleyerek para sızdırmaya çalıştı.

Şimdi ise Emine teyzenin başı trafik cezasıyla dertte. Düzenlenen trafik ceza makbuzuna göre 69 yaşındaki Emine Tüzün, 16 Mayıs 2024 tarihinde gece saat 23.45 sıralarında 1975 model Fiat traktörüyle Anadolu otoyolu Çamlıca istasyonundan geçerken cep telefonuyla konuşurken mobeselere yakalanmış. Kamera görüntülerini inceleyen denetleme memurları, Emine Tüzün'e ait traktörün plakasını tespit ederek Karayolları Trafik Kanunu'nun 47/1-C maddesi uyarınca 690 TL’lik ceza makbuzu düzenleyip posta yoluyla Isparta'nın Eğirdir ilçesine göndermiş.

Olayın Geçmişi

Daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Tüzün'e tebliğ ettiği tutanakta, 10 EE 111 plakalı traktörüyle 2021 yılı Ekim ve Kasım aylarında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 6, İstanbul-Ankara otoyolu ile Mahmutbey-Edirne otoyolundan da 3 kez ücret ödemeden geçiş yaptığı belirtilmişti. Bu tutanakta, Tüzün'e 95 lira 25 kuruş geçiş ücreti ve 381 lira idari para cezası olmak üzere 476 lira 25 kuruş ödeme emri gönderilmişti. Olay basına yansıyınca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kamera kayıtlarını inceleyerek kaçak geçiş yapan aracın BMW marka Azerbaycan plakalı otomobil olduğunu tespit etmiş ve ödeme emrini iptal etmişti.

BU TARZ OLAYLAR NEDEN ÇOK SIK RASTLANIYOR?

Emine Tüzün’e ait traktörün plakasının yanlış kullanımı, plakaların kasıtlı olarak değiştirilmesi veya tahrif edilmesi nedeniyle meydana gelmiş gibi görünüyor. Plaka tahrifatı, genellikle araç sahiplerinin trafik cezalarından veya otoyol geçiş ücretlerinden kaçınmak için başvurduğu bir yöntemdir. Bu tahrifatlar, plakadaki bir harf veya rakamın bant ya da kağıt yardımıyla değiştirilmesiyle yapılır. Örneğin, 9 rakamının boşluğuna bir çizgi eklenerek 8 rakamı gibi gösterilebilir.

Isparta'daki Akaryakıt Fiyatlarında Son Durum Isparta'daki Akaryakıt Fiyatlarında Son Durum

Kaynak: HABER MERKEZİ