Kota uygulamasının ardından, bakanlık kararıyla altın alım-satım işlemlerine yönelik yeni bir uygulamaya gidileceği iddia edildi.

Geçtiğimiz yıl göreve başlayan yeni ekonomi yönetimi, ilk iş olarak seçim öncesi piyasalara yönelik uygulanan yasaklarda gevşemeye gitmişti. Döviz tarafında kısıtlamaların kaldırılmasına rağmen, altın sahipleri için bir dizi sistem değişikliği yaşandı. Altın ithalatına yönelik getirilen kota uygulaması, kuyumcular ve mücevherat sektörü tarafından tepkiyle karşılandı.

Vatandaşlardan Sürücülere Uyarı Vatandaşlardan Sürücülere Uyarı

Mehmet Şimşek: "Yasaklar Sürecek"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelen tepkilere karşın çok sert ifadeler kullanarak, "Altına yönelik biz bir kota uygulamasına gittik. Tabii ki çıkar çevreleri memnun değil... Valla kusura bakmasınlar, bir metali ülkede olmayan döviz kaynaklarıyla ithal edeceksiniz, sonra bir köşede atıl olarak duracak. Bunun neresi memleketin menfaatine? Vatandaşlarımızın tercihine saygılıyım. Bu noktada hiçbir tereddüt yok ancak biz burada kaynaklarımızı ülkemizin menfaatine ve yatırıma, üretime, dolayısıyla istihdama ve ağırlıklı olarak ihracata dönüştüreceğiz," ifadelerini kullanarak kısıtlamalardan geri adım atılmayacağını belirtti.

Temmuz Ayında Yeni Yasaklar Yolda

Kuyumculuk sektöründen aktarılan bilgilere göre, yaz aylarında altına yönelik yeni kısıtlamalar gelmesi bekleniyor. 31 Mart sonrasında dolar kurunda yaşanan yatay seyir, altın fiyatlarını tamamen ons ile uyumlu hale getirirken, ilerleyen aylarda yükselmesi beklenen altına yönelik talepleri kısıtlamak için hazırlıklar başladı.

Kaynak: Haber Merkezi