Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan temmuz zammıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. AK Parti grup toplantısı öncesi soruları yanıtlayan Bakan Işıkhan, asgari ücrette herhangi bir artış olmayacağını açıkladı. Aralık ayında asgari ücretin bir yıllık olarak belirlendiğini ifade eden Işıkhan, "Göstergeler olumlu geliyor. Aralık ayında yeni asgari ücreti belirlemek üzere birlikte olacağız" dedi.

EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Işıkhan, "Amacımız geçici refahı sağlamak değil, kalıcı refahı sağlamak için böyle bir karar aldık. Bunun neticelerini yılın sonuna doğru enflasyonun düşüşüyle göreceğiz" şeklinde konuştu. Işıkhan, emekliye refah payının da gündemde olmadığını açıkladı.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret belirlenirken işveren, işçi ve hükümet yetkilileri bir araya geliyor. İşveren ve işçi sendikaları beklentileri, ekonomik veriler, enflasyon ve diğer birçok etken dikkate alınarak yeni asgari ücret belirleniyor. Planlamaya göre asgari ücret zammı 2025 yılının Ocak ayında belli olacak. Asgari ücret tespit komisyonunun görüşmelere Aralık ayında başlaması bekleniyor.

Isparta'da Bu Kadar Da Olmaz Dedirten Olay Isparta'da Bu Kadar Da Olmaz Dedirten Olay

ASGARİ ÜCRETE ZAM TAHMİNLERİ

Mevcut asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması durumunda 5 bin 100 lira artış göstererek ve 22 bin 102 lira olacak.

Asgari ücret zam oranı yüzde 40 olması durumunda 6 bin 800 lira yükselecek ve 23 bin 802 olacak.

Zam oranı yüzde 50 artış yapılması durumunda ise 8 bin 500 lira artacak ve 25 bin 503 liraya yükselecek.

Kaynak: Haber Merkezi