Kasaplarda 400-450 TL arasında satılan sucuklar, marketlerde bin TL'yi aşmış durumda.
Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, kasaplarda kemiksiz dana etinin 350-400 lira arasında satıldığını belirterek, iyi kalitede ve güvenilir kasap sucuğunun maksimum 450 TL olması gerektiğini ifade etti. Bu rakamın altındaki sucuklarda tavuk eti, boya, taşlık gibi hileli malzemeler bulunabileceğini vurgulayan Yağmur, serbest piyasa ekonomisi nedeniyle fiyatlarda üst sınır olmadığını ancak makasın bu kadar yüksek olmaması gerektiğini dile getirdi.
Kasap sucuğunun en güvenilir şekilde kasaplardan alınması gerektiğini vurgulayan Yağmur, tüketicilerin etini, yağ ve baharat oranını belirleyerek kasaplarda kendi gözleri önünde hazırlatıp sucuğunu tüketmelerini önerdi. Kasap sucuğunun ortalama fiyatının 400-450 TL olduğunu belirten Yağmur, daha ucuza satanların ürünlerinde hileye açık olabileceğini ifade etti.
Kasap Seyfettin Yılmaz ise en doğal ve güvenilir sucuk fiyatının 400-450 TL'yi geçmemesi gerektiğini savundu