Evinde kaçak su kullananların yanı sıra içme suyu ile seracılık ve hayvancılık yapanların tespiti büyük tepki topladı.

Susuzluk ve Kesintilerle Mücadele

Susuzluk ve su kesintileriyle mücadele eden Burdur’da, Burdur Belediyesi'nin başlattığı kaçak su kullanıcılarına yönelik çalışmalarda şaşırtıcı manzaralar ortaya çıktı. Kaçak su kullananlar arasında evlerinde suyu izinsiz kullananların yanı sıra bahçesini sulayan, seracılık yapan ve hatta devasa besihanelerinde şebeke suyu ile hayvancılık yapan kişiler tespit edildi.

Hırsızlar İfşa Ediliyor

“Bu hırsızları buluyoruz, cezalarını kesiyor ve halkın hakkına göz dikenlerin yaptıklarını da gözler önüne seriyoruz,” diyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yapılan çalışmalarda kaçak su kullandığı tespit edilenlerin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Son 15 günde 200’e yakın kaçak su kullanımını tespit eden Burdur Belediyesi ekipleri, gördükleri manzara karşısında şok oldu.

‘Rezil olacağım’ düşüncesi sosyal anksiyeteyi tetikliyor! ‘Rezil olacağım’ düşüncesi sosyal anksiyeteyi tetikliyor!

Hayvancılık ve Seracılık Yapan Var

210 metreye kadar su çıkarmak için inildiğini hatırlatan Başkan Ercengiz, “Halkımızı susuz bırakmamak için uykularımız kaçıyor. Bir litre su için mücadele ediyoruz. Ancak memleketteki hırsızlar bizden çaldıkları su ile tarım ve hayvancılık yapıyor. Hatta seracılığa bile başlayan var,” diyerek vatandaşlara bir kez daha seslendi: “Su hırsızlığı yapanı ihbar edin, suyumuzu koruyalım.”

Kaçak Su Kullanımına 50 Bin TL Ceza

Kaçak su kullanımı tespit edilen abonelere 50 bin TL ceza yazıldığını belirten Başkan Ercengiz, “Kayıp kaçakla ilgili mücadelemizi en etkin hale dönüştürdük. Vatandaşımızın bedelini ödemeden suyunu arazide ya da bahçe sulamasında kullandıklarını tespit ettik. Ekiplerimizi oluşturduk ve bunlarla ilgili mücadelemizi başlattık. Zabıta Müdürlüğümüz marifetiyle Su İşleri Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımız alan taramalarını, çalışmalarını yaparak kaçak suyla mücadelelerini sürdürüyorlar,” dedi.

Bu kapsamda, Burdur Belediyesi kaçak su kullanımıyla ilgili denetimlerini sıkılaştırarak, su kaynaklarının korunması ve halkın su ihtiyacının karşılanması için kararlılıkla çalışmalarına devam ediyor

Kaynak: Haber Merkezi