4 ilçedeki KYK’ya bağlı yurtlarda yapılan deprem analizi sonuçları çerçevesinde yeni kayıt alınmamasıyla ortaya çıkan sorun, Isparta kamuoyunun gündeminden düşmüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er'in  konu ile ilgili açıklamasını eleştirerek, “Bu konuda vatandaştan özür dilemek tek başına yeterli değildir. Gereğinin de yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Tingader, Miryokefalon Zaferi İçin 848 Hatm-i Şerif Düzenledi Tingader, Miryokefalon Zaferi İçin 848 Hatm-i Şerif Düzenledi

Şenol açıklamasında, “Isparta’daki KYK öğrenci yurtlarının sıkıntılı olmasından dolayı, iktidar partisinin il başkanı ‘müdürleri sorumlu tutamayız” diye bir açıklama yapmış. Vatandaştan da özür dilemiş ama, sorumlu kim? Önemli olan burada sorumlu siyasi iktidar mı yoksa yetkili olan, bu konuda yapması gereken bürokratlar mı? Burada il müdürü düzeyinde sorumluluk sahibi olan kişilerin bence istifa etmesi gerekir. Sorumluluğu üstlenmesi gerekir. Eğer etmiyorlarsa da görevden alınması gerekir. Suçlu vatandaş mı yani? Sorunun çözümü okullar açılma noktasına geldikten sonra bu şekilde patlamasının da zaten anlamı yok. Zaten iktidarın küçük ortağı da farklı bir şekilde eleştiri yapıyor. Burada bir ihtilaf da söz konusu. Bizce olması gereken, sorumluluk makamında oturan kişilerin istifası ya da görevden alınmasıdır. Bu konuda vatandaştan özür dilemek tek başına yeterli değildir. Gereğinin de yapılmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Özge Çelik