Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Binlerce genç diş hekiminin sağlık ordusuna katıldığı mezuniyet töreninin açış konuşmasını dönemi birinci olarak bitiren Esra Gümüş yaptı. Hayatlarında yeni bir döneme adım attıklarını dile getiren Esra Gümüş, “Heyecanla başladığımız bu yol başlangıçta çok uzun gibi gözükse de geriye dönüp baktığımda göz açıp kapatıncaya kadar bittiğini fark ediyorum. Eğitim sürecimiz boyunca iyi birer hekim olmaya çalıştık ve mezun olduktan sonra da ettiğimiz yemine uygun olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu zorlu süreçte gerek fiziksel gerek psikolojik olarak çok yorulduk. Bugün bu konuşmayı yapmamda çok büyük emekleri olan aileme ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Türk Diş Hekimleri Birliği 19’uncu Dönem Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Naim Şenyurt da şunları söyledi: “Kendinizi geliştirme mücadeleniz her zaman devam edecek. Fakülte sayısının yüzleri, mezun sayısının binleri geçtiği bu günlerde sizler fark yaratmak zorundasınız. Sizler çok şanlısınız. Çünkü Süleyman Demirel Üniversitesi’nden mezun oluyorsunuz. Mezuniyet sonrası kurslar, seminerler ve kongreler kendinizi geliştirmeniz adına size yardımcı olacaktır. Kendiniz, aileniz ve ülkeniz adına başarılarla dolu bir meslek hayatı diliyorum.”

Ailelere seslenerek sözlerine başlayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Maden ise şunları kaydetti: “Doğdukları günden itibaren iftihar ettiğimiz gençlerin üzerine titrediniz, kol kanat gerdiniz ve gözünüzden sakındınız. Verdiğiniz sonsuz emek, sevgi ve desteğinizin küçük bir hediyesi olarak çocuklarınız bugün karşınızda “diş hekimi” unvanı ile bulunuyorlar. Mezuniyet sevincini ve gururunu yaşamayı en çok siz aileler hak ettiniz. Sizleri huzurunuzda alkışlıyorum. Ne mutlu sizlere”

Uzun süren diş hekimliği eğitiminin sonuna gelen ve diplomalarını almaya hak kazanan öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Murat Maden, “Küçük yaşlardayken hayalini kurduğunuz, yıllarca çok çalışıp kazandığınız fakültenizden, yuvanızdan, ata ocağınızdan bugün mezun oluyorsunuz. Sizler, bu zorlu eğitim sürecinde, güldünüz, zorlandınız bazen karamsarlığa kapıldınız ancak her seferinde ayağa kalkmasını bildiniz. Yılmadınız, çalıştınız, çabaladınız, başardınız bu günlere geldiniz. Vicdanınızın sesine gönlünüzün merhametine kulak verin, bilim ışığından ayrılmayın. Her daim alnınız ak, başınız dik olsun.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin insan sağlığına hizmet etme yolunda büyük bir sorumluluk taşıyan, özel bir disiplini temsil ettiğini dile getiren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alim Koşar ise “Tıp, sadece bilgi ve becerilerle sınırlı değildir. İnsanlık, merhamet, empati, iletişim ve insan odaklılık gibi değerleri içermesi gereken bir meslektir. Bir hastanın yaşamında iz bırakmak, sadece tıbbi tedavi uygulamakla sınırlı değildir; aynı zamanda hastalarınızın umut ve güven duygularını yeniden yeşertmek ve onları anlamakla da ilgilidir. Sizler, mesleğinizi icra ederken her zaman bu insani değerlere sadık kalmalı ve hasta odaklılığı ön planda tutmalısınız. Mezuniyet, tıp eğitiminizin sona erdiği bir dönemdir, ancak aslında sürekli bir öğrenme sürecinin başlangıcıdır. Bilimin ve tıp dünyasının hızla ilerlediği bir çağda, öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. Her gün yeni buluşlar, yeni tedavi yöntemleri ve teknolojik gelişmelerle karşılaşacaksınız. Bu nedenle, öğrenmeyi hayatınızın bir parçası haline getirin ve mesleki gelişiminizi sürdürün.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Diş hekimliği fakültesi eğitimini derece ile tamamlayan öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra Süleyman Demirel Üniversitesinin genç diş hekimleri, diplomalarını alarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Isparta'da Otomobil Traktöre Çarptı Isparta'da Otomobil Traktöre Çarptı

Kaynak: SDÜ Bülten