Bakanlık, 22 ilde 100 farklı adreste eş zamanlı olarak fiili envanter sayımı gerçekleştiriyor. Bu denetimler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla, sektördeki vergi kayıplarını engellemeyi hedefliyor.

Denetimlerde, alkollü içecek imalatı yapan firmalar ve bu sektörle ilişkili mükellefler hedef alınıyor. Geçtiğimiz yaz aylarında tütün ve tütün mamulleri sektöründe benzer bir çalışma yapan ekipler, bu kez alkollü içecek sektörünü mercek altına aldı. Denetimlerde, özellikle sektördeki kaçak içki üretimi, kayıt dışı alım ve satımlar, ve envanter değerleme işlemlerinin mevzuata uygun olup olmadığı araştırılıyor.

Bakanlık, vergi kayıplarını engellemek amacıyla yapılan bu saha çalışmalarında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığından alınan verilerden de yararlanıyor. Bu veriler sayesinde, riskli mükelleflerin belirlenmesi daha sağlıklı yapılıyor.

Bakan Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kayıt dışı faaliyetleri önlemek için denetimlerin devam edeceğini ve bu çalışmaların sektörel bazda derinleşerek tüm alanları kapsayacak şekilde sürdürüleceğini belirtti. Şimşek, "Vergide adalet ve verimlilik ilkemiz çerçevesinde tüm sektörlere yönelik denetimlerimiz sürüyor. Fiili envanter sayımında tespit edilen mükellefler vergi incelemesine alınacak" dedi.

Isparta'nın İki Önemli Üniversitesi Sıralamaya Giremedi Isparta'nın İki Önemli Üniversitesi Sıralamaya Giremedi

Bu denetimlerin özellikle büyük mükellefleri kapsadığı ve sektördeki toplam ciro hacminin yaklaşık 100 milyar lira olduğu ifade edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu denetimlerle, vergi kaçakçılığını engelleyerek ekonomiye önemli bir katkı sağlaması bekleniyor

Kaynak: Haber Merkezi