Isparta İl Müftüsü Muharrem Biçer müslümanların Kurban Bayramını kutladı. Biçer, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: ''Bizleri Kurban Bayramına eriştiren Yüce Rabbimize hamdolsun. Allaha en yakın kul olan sevgili Peygamberimize, ailesine ve ashabına salat ve selam olsun.

Değerli Kardeşlerim,

Allah’ın rızasına erişebilmek için ibadet amacıyla belirli şartları taşıyan hayvanı usulünce kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.

Kurban, Yüce Yaratıcı için tüm sevdiklerimizden vazgeçebilmenin, Ona koşulsuz teslimiyetin sembolüdür. İbrahim(a.s.)en değerlisi İsmaili idi.

Kurban Bayramı dargınların barışmasına vesiledir. Nitekim sevgili Peygamberimiz “Bir Müslümanın din kardeşine üç günden fazla dargın durması, karşılaştıklarında birbirlerinden yüz çevirmeleri helal olmaz. Bunların en hayırlısı önce selam verendir. (Buharî, İsti’zân, 9)” buyurmuştur. Hazreti Peygamber aleyhisselam tavsiyesine riayet ederek küs olan kardeşlerimizin barışması, aralarındaki nefret duygusunun sevgiye dönüşerek tevhidin oluşmasını sağlar.

Kontrolden Çıkan Otomobil Böyle Savruldu Kontrolden Çıkan Otomobil Böyle Savruldu

Bu bayramın yeryüzü coğrafyasında özellikle mazlum coğrafyalarda başta Gazze olmak üzere Doğu Türkistan, Arakan ve diğer yerlerdeki kan ve göz yaşının sona ermesine Müslümanların huzur ve kardeşlik içinde yaşamasına vesile olmasını niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle Isparta’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.''
 

Muhabir: Ali Rıza Cesur