Özellikle sanal altın yatırımları hakkında dikkat çeken açıklamalar yapan Memiş, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

"Sanal Altında Mal Sahipliği Önemli"

İslam Memiş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sanal altın yatırımlarına dair kritik bilgiler paylaştı. “Her şey kiralanacaksa, malın bir sahibi olmalı” diyen Memiş, sanal altın yatırımlarında dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı. Memiş, “Kim, kimden kiralayacak? Neden dünyada alım gücü azalıyor ve insanlar fakirleşiyor? Her şey kontrollü ve herkes görevini yapıyor. Karşı çıkan gereken cevabı alır” şeklinde ifadeler kullandı.

"Malınıza Sahip Çıkın"

Yatırımcılara 2030 yılına kadar bilgi vereceğini belirten Memiş, sonrasında yalnız kalacaklarını ifade etti. “Küreselcilerin hizmetkârlarını eleştirmek size fayda sağlamaz. Onlar sırayla görevini yapıp gidecek. Ben buradayım ve sizi yalnız bırakmayacağım. Alanınızı daraltın, bol nakit tutun ve az insanla çalışın. Malınıza sahip çıkın!” şeklinde uyarılarda bulundu.

"Sanal Altın ve Fiziki Altın Arasındaki Fark"

Memiş, sanal altını fiziki altına çevirirken bankalarda 1.000 dolarlık bir fark olduğunu belirtti ve bu farkın yatırımcılar için zarar oluşturabileceğini söyledi. Serbest piyasalarda ise altının anlık fiyatlarının 81.160-81.360 dolar arasında değiştiğine dikkat çekti.

"Sanal Altını Fizikiye Çevirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler"

Yalvaç'a 84 Yeni Öğrenci Ek Yerleştirme ile Geldi Yalvaç'a 84 Yeni Öğrenci Ek Yerleştirme ile Geldi

Sanal altını fiziki altına çevirmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken noktaları paylaşan Memiş, “2 bin 505 dolar seviyesinin üstü kimin üstü kimin için yararlı? Sanal altını fiziki altına çevirmek için fırsat kollayanlar için geçerli. Bugün o gündür. Altın dolar paritesi üzerinden işlem yapacaksınız. Altın dolar paritesi üzerinden işlem yapmayanlar zarar eder. Eğer ilk önce dolarınızı TL'ye dönüştürüp TL ile altın alırsanız geçmiş olsun. Bu işlem parite işlemi değildir. Böyle işlem yapmayın. Sanal altını olanlar parite üzerinden işlem yapacaklar. 1 kilo altını bozdurup 81 bin dolar alıyorsunuz. 1 kilo altın almak istiyorsanız da 81 bin 200 dolar veriyorsunuz. Bankadaki altını fizikiye çevirmek isteyenler için o gün bugündür ve bunu parite üzerinden yapacaksınız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi