Isparta

İslam Memiş'ten Şaşırtan Altın Tahmini

14 Ekim 2024 itibarıyla altın fiyatları, haftaya 2,937 lira seviyesinden işlem görerek güçlü bir başlangıç yaptı.

Abone Ol

Cuma günü, alış ağırlıklı bir seyirle altın fiyatları yüzde 1,3 artışla 2,928 lira seviyesini gördü. Güncel verilere göre, çeyrek altın 5,020 lira, Cumhuriyet altını ise 20,000 liradan satılmakta.

Finans Analisti İslam Memiş, 2025 yılı için dikkat çekici tahminlerde bulunarak, gram altın fiyatlarının 4,500 lira seviyelerine ulaşabileceğini öngördü. Ancak, yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirten Memiş, “Yükselişlerin kalıcı olmasını beklemiyoruz,” dedi. Önümüzdeki haftalarda Avrupa ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararlarının, altın fiyatlarında dalgalanmalara yol açabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, küresel piyasalardaki gelişmelerin de altın fiyatları üzerinde önemli etkileri olduğu ifade ediliyor. Özellikle ABD Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutma ihtimali, yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2,680 dolar seviyesinin direnç, 2,640 dolar seviyesinin ise destek konumunda olduğunu belirtiyor. Son beş yılda altın fiyatlarının yatırımcılara önemli kazançlar sağladığı görülüyor. 2023 yılı itibarıyla altın, yıl başında 1,961 lira seviyesindeyken, güncel fiyatları ile birlikte yüzde 48.5'lik bir getiri sağlamış durumda. Bu durum, yatırımcılar için altının güvenli liman olma özelliğini koruduğunu gösteriyor